Δήμος Κοζάνης: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στις Κοινότητες με έργα αποκατάστασης και συντήρησης υποδομών



 

Ο Δήμος Κοζάνης συνεχίζει τις παρεμβάσεις στις Κοινότητες με έργα αποκατάστασης και συντήρησης των υποδομών. Σε αυτή την κατεύθυνση, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινοτήτων, Γιώργος Δουγαλής, επισκέφθηκε τους χώρους των παρεμβάσεων και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών. Ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα συνεχίσουν να υλοποιούν έργα που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δουγαλής συνοδευόμενος από στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών βρέθηκε στην Κοινότητα Ακρινής, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο συντήρησης του Δημοτικού Καταστήματος, κοιμητηρίων και λοιπών υποδομών, αρχικού προϋπολογισμού 80.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση του έργου είναι από τον Τοπικό Πόρο.

Επίσης, στην Τοπική Κοινότητα Ακρινής ολοκληρώθηκε η περίφραξη του γηπέδου μπάσκετ, η οποία είχε ενταχθεί στο έργο «Αποκατάσταση λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Κοζάνης».

Ακόμη, ένα σημαντικό έργο για την Κοινότητα Ακρινής έχει ήδη ξεκινήσει, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας με την Κοινότητα και το Δήμο Κοζάνης. Πρόκειται για ένα ανταποδοτικό έργο πέραν των θεσμοθετημένων του Ν. 3468/2006, που αφορά στην αντικατάσταση σωληνώσεων ομβρίων υδάτων εντός της Κοινότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινοτήτων, Γιώργος Δουγαλής συναντήθηκε με τεχνικό κλιμάκιο της «Αιολική Βερμίου Α.Ε.».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης και τον πρόεδρο Γιώργο Φτάκα, υλοποιήθηκε συντήρηση του εξωτερικού χώρου του Δημοτικού Σχολείου Ακρινής, καθώς και παρεμβάσεις στο Δημοτικό Σχολείο Καρυδίτσας.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αναβάθμισης και συντήρησης των υποδομών της Κοινότητας Δρεπάνου. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 150.000 ευρώ με την χρηματοδότησή του να είναι από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.