Η τοποθέτηση του Γ.Βαρουφάκη για το επίδομα των 600€ στους ένστολους “το μόνο κόμμα που το καταψηφίσαμε Ήταν μια κίνηση προσβλητική απέναντι στη νοημοσύνη των Ελλήνων”



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.gr

Ο γραμματέας του Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης, από την  Κοζάνη, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το επίδομα των 600€ που δίνει η κυβέρνηση της ΝΔ στους ένστολους απάντησε “το μόνο κόμμα που το καταψηφίσαμε. Για εμάς παίζει σημαντικό ρόλο το timing της συγκεκριμένης ανακοίνωσης. Γιατί, δύο ώρες μετά τον δολοφονικό πυροβολισμό, βγήκε ο πρωθυπουργός προεκλογικά να δώσει 600 ευρώ στους ανθρώπους της Αστυνομίας και της Ακτοφυλακής του Λιμενικού, την ώρα που ο 16χρονος, κατέληγε’.

”Εμείς το λέμε επίδομα καταστολής, αλλά όλα μαζί τα κόμματα της Βουλής, με εξαίρεση το ΜέΡΑ25, ψήφισαν τα 600 ευρώ για τις δυνάμεις καταστολής. Ήταν μια κίνηση προσβλητική απέναντι στη νοημοσύνη των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Δύο ώρες μετά τους δολοφονικούς πυροβολισμούς, που πήραν τη ζωή του 16χρονου”.

Ο ίδιος συνεχίζει ”στους υγειονομικούς, στους δασκάλους, στους γιατρούς εκεί δεν δίνεις επιδόματα; Δίνεις, δηλαδή, μόνο σε εκείνους που αφαιρούν ζωή ή που επαναπροωθούν τους μετανάστες στα κύματα του Αιγαίου; Δεν πρέπει να έχουμε μια σοβαρή, λελογισμένη διαδικασία να αποφασίζουμε; Και γιατί επιδόματα; Οι μνημονιακές Κυβερνήσεις κατάργησαν τον 13ο, 14ο μισθό και μετά όποτε θέλουν είτε είναι ο κ. Μητσοτάκης είτε είναι ο κ. Τσίπρας πετάνε και ένα επίδομα προεκλογικό”.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.