Εντάσεις και επεισόδια στις συγκεντρώσεις μετά την είδηση θανάτου του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη



 

Διαμαρτυρίες ρομά έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο οπου νοσηλεύεται ο 16χρονος που πυροβολήθηκε από αστυνομικό. Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Επεισόδια και εντάσεις από Ρομά έχουν ξεσπάσει σε πολλές περιοχές ανά τη χώρα, μετά την είδηση του θανάτου του 16χρονου, το πρωί της Τρίτης 13/12.

Τον περιφερειακό δρόμο έξω από τον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή «Καρακόνερο», στην πόλη της Ρόδου, έκλεισαν σήμερα το βράδυ δεκάδες τσιγγάνοι, κυρίως νεαροί, βάζοντας φωτιά και στήνοντας οδοφράγματα, εκφράζοντας έτσι την αντίδρασή τους στον θάνατο του 16χρονου Ρομά, που κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου. Ο δρόμος είναι κλειστός από το ύψος το νεκροταφείου έως και την διασταύρωση με την Ρόδου-Καλλιθέας για λόγους ασφαλείας, ενώ οι Ρομά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση φωνάζουν συνθήματα και ζητούν δικαιοσύνη.

Παράλληλα, τεταμένη είναι η κατάσταση και στη Χαλκίδα όπου Ρομά άναψαν φωτιές στην περιοχή Καμάρες και συγκεντρώνονται προκειμένου να προγραμματίσουν πορεία προς το κέντρο της πόλης αλλά και την αστυνομική διεύθυνση διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, από πυρά αστυνομικού. Ταυτόχρονα, καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ  δέχθηκαν το απόγευμα της Τρίτης αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, σε κατάσταση μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας έχουν τεθεί εδώ και λίγες ώρες οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ σε όλη τη χώρα.

Αλλαγές στα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω πορείας
Ο ΟΑΣΑ προχώρησε σε έκτακτη διακοπή δρομολογίων το απόγευμα της Τρίτης σε οκτώ λεωφορειακές γραμμές λόγω των συγκεντρώσεων μετά τον θάνατο του 16χρονου. Επιπλέον, έκλεισε και ο σταθμός Μετρό «Πανεπιστήμιο» από τις 6 το απόγευμα της Τρίτης. Η πορεία ξεκίνησε αργά το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας.

alphafreepress.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.