Κατέληξε ο 16χρονος που πυροβόλησε αστυνομικός σε καταδίωξη -Η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου για τον θάνατό του



 

Ο νεαρός έδινε άνιση μάχη για τη ζωή του εδώ και οκτώ ημέρες, μετά από το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε για να του αφαιρεθεί η σφαίρα που έριξε ο 34χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ και καρφώθηκε στο κεφάλι του.
Η διοίκηση του νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο, την πρώτη για το συγκεκριμένο περιστατικό, παρότι είχαν υπάρξει έντονες διαμαρτυρίες για την απουσία ενημέρωσης εδώ και ημέρες.

Ο ασθενής Φ.Κ. ετών 16 προσκομίσθηκε στο ΤΕΠ του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» στις 5 Δεκεμβρίου στις 2:02 π.μ. με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα, σε κωματώδη κατάσταση.

Υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση. Οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Σήμερα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, παρά την προαναφερόμενη υποστήριξη και τις άοκνες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ, ο ασθενής απεβίωσε στις 10:10 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι η καταδίωξη ξεκίνησε επειδή ο 16χρονος έβαλε βενζίνη 20 ευρώ σε πρατήριο και διέφυγε χωρίς να πληρώσει το αντίτιμο.
Η υπόθεση έχει δημιουργήσει εκρηκτικές συνθήκες στις κοινότητες των Ρομά με τους καταυλισμούς να βρίσκονται σε αναβρασμό και να πραγματοποιούνται οργισμένες κινητοποιήσεις. Η ΕΛ.ΑΣ. για ακόμη μια φορά απάντησε με καταστολή και συνεχείς επιχειρήσεις δημιουργώντας κλίμα αστυνομοκρατίας εν μέσω δύσκολων συνθηκών.

Στο σπίτι του προς το παρόν ο αστυνομικός
Ο 34χρονος που φύτεψε μια σφαίρα στο κεφάλι του Κώστα Φραγκούλη έχει υποστηρίξει στην απολογία του ότι για όλα φταίνε ο 16χρονος και οι… αναταράξεις στη μοτοσικλέτα κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

Ο ίδιος παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό, καθώς υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στον εισαγγελέα και τον ανακριτή σχετικά με το ενδεχόμενο προφυλάκισής του.

Χθες, ωστόσο, έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας στην πρότασή του ζητάει την προφυλάκιση του, σημειώνοντας ότι δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.

Από την πλευρά του ο ανακριτής είχε ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος μόνο με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Την τελική απόφαση θα λάβει τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι γονείς του θύματος ζητούν δικαίωση και την τιμωρία του δράστη για τον βαρύτατο τραυματισμό του παιδιού τους κατά τη διάρκεια της δολοφονικής καταδίωξης που είχε ως αποτέλεσμα να χαροπαλεύει στην εντατική εδώ και μία εβδομάδα.

O δικηγόρος τους έχει καταγγείλει απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΛ.ΑΣ. με την ανακοίνωση περί δήθεν προσπάθεια εμβολισμού των μηχανών της ΔΙΑΣ και έχει σημειώσει πως θα εισφέρει οποιοδήποτε νέο αποδεικτικό στοιχείο έχει προς απόδειξη των ισχυρισμών της οικογένειας, εν όψει του επικείμενου συμβουλίου.

efsyn

2 σχόλια στο άρθρο “Κατέληξε ο 16χρονος που πυροβόλησε αστυνομικός σε καταδίωξη -Η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου για τον θάνατό του

  1. ΣΤΕΛΙΟΣ Κ καθηγητής,βολιωτης..

    - Edit

    Απαντήστε

    Και ο αρχων του Κυνισμου ο ανερυθριαστος,ο λαομισητος,βγήκε την
    ημέρα που ο αστυνομικός πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο,βγήκε
    ν ανακοινώσει επίδομα 600 ευρώ σε αστυνομικους!
    Αλλά, οι απλοί πολιτες, θα πάρουν 250 ευρω!!
    Γιατί εμμονικε και αξενε ,χωρίζεις τον λαό σε κομματια;
    Διαίρει και βασιλευε;;
    Αυτός που έβγαλε τις λέξεις, κυνικός και κυνισμός,για να δείξει
    τον ξεδιάντροπο και τον ανήθικο,τον χωρίς αίσθημα ντροπης άνθρωπο,
    συνδεοντας τες ( τις λέξεις)με τη λεξη κυων ,έκανε μεγάλο λάθος,μεγα λαθος!
    Το σκυλάκι αν το χαϊδεψεις σε φιλά τα ποδια και πολλές φφορές
    πεθαίνει,αν πρώτο πεθάνει το αφεντικό του!
    Όποιος ψήφισε τον αναλγητο και τον εγωπαθη,τον φοβικο και ανασφαλή,
    δεν πεθαίνει μόνον αυτός, πεθαίνει κι όλος ο ελληνικός λαος με τα απανωτά του λαθη!
    Βρε ανασφαλές άτομο,πρωθυπουργισκε,δίνεις στους συνταξιούχους
    μέχρι 800 ευρώ…250 ευρώμενω σ αυτούς που παίρνουν 801 ευρω,δε δίνεις τιποτα!
    Τι θέλεις βρε λαομισητε;να βγούμε στους δρόμους με κυνηγητικά οπλα και
    και να στήνουμε καρτέρι σ ανθρωπους,για να μας δώσεις 251 ευρω;
    Ποιος έχασε την ντροπή,την ενσυναισθηση,την ανθρωπιά ,τη δικαιοσυνη,
    για να τα βρεις εσυ;
    Και την ημέρα που σκοτώθηκε ο μικρός μαθητής, στα Σέρρες,βγήκε πάλι ανερυθριαστε και ειπες” Η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει σε κυβερνητική αρμοδιοτητα”
    Μπα;τι μας λες ακατανομαστε;
    Η κυβέρνηση σου ,δεν είναι το κρατος;δεν είναι η πολιτεία με τους νόμους της;
    Όταν γίνεται κάτι,π.χ στα σχολεία,η ευθύνη ξεκινάει από τον διευθυντή,περνάει στον προϊστάμενο,από κει στο περιφερειακό διευθυντη και φθάνει με την υπουργό παιδειας!!
    Κάποιος απ όλους τους παραπάνω, είναι υπεύθυνος για το τραγικότατο συμβαν!
    Όλοι,φταίνε στην Ελλάδα,εκτός από σένα αφιλε και αντιπαθητικε!
    Για να δούμε..θα παραιτηθεί κάποιος κρίκος απ την παραπάνω αλυσιδα;
    Οψομεθα!
    …όπως παραιτήθηκε και ο πολιτικος γυρολόγος του ΚΚΕ,Του ΣΥΡΙΖΑ,του ΠΑΣΟΚ και τωρα της Νέας Δημοκρατιας,ο αντιπαθητικος,αχρωμος και αοσμος,ο ,της πολιτικής προστασίας, αρκεί ο πολίτης να μην ανήκει στους Ρομα!!
    Βρε επιτελικο τσίρκο, ο Γκαιμπελς και ο Μεγκελε που ξεχώριζαν τους ανθρωπους σε κατηγορίες ήταν ναζιστές ,εσείς που τους χωρίζετε τους Έλληνες πολίτες σε κατηγορίες….είστε Άγγελοι,Εξάγγελοι με όλα τα 9 Αγγελικά Τάγματα μαζί….

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.