Η απόφαση της συγκατοίκησης και οι αρχικοί φόβοι



Είναι άραγε η συγκατοίκηση το επόμενο βήμα μια υγιούς σχέσης; Και αν αυτό ισχύει, τότε πότε και πως καταλαβαίνει κανείς πως είναι η κατάλληλη στιγμή; Τα ερωτήματα αυτά είναι κάτι που προβληματίζει αρκετές φορές άνδρες και γυναίκες. Η αλήθεια είναι πως όταν ο μοναδικός λόγος που αυτή η σημαντική απόφαση αναβάλλεται είναι ο φόβος του ενός απ’ των δύο συντρόφων, τότε ενδέχεται να δημιουργηθεί πρόβλημα στη σχέση. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί είτε γιατί κάποιος μπορεί να μην είναι έτοιμος να περάσει σε ένα επόμενο επίπεδο οικειότητας με το σύντροφό του, ή είτε γιατί φοβάται την ιδέα του γάμου, καθώς πολύς κόσμος θεωρεί πως μια συγκατοίκηση θα οδηγήσει κάποια στιγμή σε αυτόν. Μπορεί επίσης να είχε μια εμπειρία με συγκατοίκηση σε σχέση που δεν πήγε καλά στο παρελθόν.

Ένας άλλος φόβος που μπορεί να νιώθει κάποιος στην ιδέα του να συζήσει με τον σύντροφό του, είναι μήπως η συγκατοίκηση βάλει τη σχέση σε μια ρουτίνα και αυτό σκοτώσει τον έρωτα. Ή μήπως ακόμα μειωθούν τα ταξίδια, οι βόλτες και οι εκδρομές που έκαναν μαζί και περνούσαν όμορφα, καθώς τώρα πια θα ζουν στο ίδιο σπίτι και ίσως μειωθεί η ανάγκη του να κάνουν άλλα πράγματα μαζί.

Γενικότερα είναι σημαντικό να συνειδητοποιούμε, πως αυτό που φοβόμαστε ή αυτό που νιώθουμε να μας πιέζει σχετίζεται με τις δικές μας ανασφάλειες και είναι καλό να τις αναγνωρίζουμε και να τις δουλεύουμε προς όφελος του εαυτού μας και της εξέλιξης της σχέσης μας.

Λόγοι που Οδηγούν ένα Ζευγάρι στη Συγκατοίκηση

Η αλήθεια είναι πως «αν μια σχέση είναι σημαντική για εμάς και βιώνουμε όμορφα συναισθήματα μέσα σε αυτή, τότε η απόφαση μιας συγκατοίκησης δεν έχει καμία σημασία αν θα έρθει στην αρχή σχετικά της σχέσης ή πολύ αργότερα, καθώς δεν υπάρχει ιδανική στιγμή για να συμβεί αυτό» επισημάνει η escorts in Athens Αναστασία.. Είναι σημαντικό όμως οι λόγοι που θα παρθεί μια τέτοια απόφαση, να είναι οι σωστοί. Αν ένας άντρας για παράδειγμα πιέζεται από την οικογένεια του ή την σύντροφό του για να προχωρήσει σε μια συγκατοίκηση δεν θα πρέπει να είναι αυτός ένας λόγος για να το κάνει, γιατί τότε, το πιθανότερο είναι να δημιουργηθούν προβλήματα. Επίσης, αν κάποιος θεωρήσει πως με μια συγκατοίκηση θα λυθούν προβλήματα στη σχέση όπως η ζήλεια, η γκρίνια ή οι διαφορετικές αξίες και θα μειωθούν οι εντάσεις, τότε καλό θα ήταν να το ξανασκεφτεί καλύτερα.

Επίσης αρκετές γυναίκες, περιμένουν από τον σύντροφό τους να πάρει μια πρωτοβουλία και να τους προτείνει να ζήσουν μαζί στο ίδιο σπίτι. Η αλήθεια είναι πως είναι γοητευτικό σε έναν άντρα να εμφανίζει μια βεβαιότητα και να κάνει την σύντροφό του να νιώθει ασφάλεια στο ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια τέτοια πρόκληση. Είναι κάτι που ενισχύει την γενικότερη εμπιστοσύνη της προς αυτόν. Είναι σημαντικό όμως και οι γυναίκες από την πλευρά τους, να μην βασίζουν αυτή τους την ανάγκη πάνω στο αν ο σύντροφός τους θα πάρει μια τέτοια απόφαση, αλλά να είναι συνειδητοποιημένες για το αν το θέλουν πραγματικά και για το ποιοι είναι οι λόγοι που το επιθυμούν.

Κάποιες φορές, η συγκατοίκηση έρχεται σαν μια φυσική εξέλιξη στον δεσμό ενός ζευγαριού, χωρίς πολλές συζητήσεις και αναλύσεις. Αν δύο άνθρωποι κοιμούνται σχεδόν κάθε βράδυ μαζί, είτε στο σπίτι του ενός είτε του άλλου, ίσως να ήταν πολύ πιο βολικό και για τους δύο να μείνουν πια σε ένα κοινό σπίτι. Ή ακόμα όταν ο ένας σύντροφος ξεκινά και φέρνει σιγά σιγά τα προσωπικά του αντικείμενα στο σπίτι του άλλου, τότε κάποια στιγμή μπορεί να μετακομίσει κανονικά στο σπίτι του συντρόφου του.

Οι εποχές της καραντίνας που βιώσαμε, οδήγησαν πολλά ζευγάρια να μείνουν μαζί γιατί υπήρχε δυσκολία στο να βλέπονται και να περνάνε χρόνο ο ένας με τον άλλον. Σε όσους λοιπόν το εγχείρημα αυτό στέφθηκε με επιτυχία, αποφάσισαν να το κρατήσουν και μετά το τέλος της καραντίνας. Σε κάποιες περιπτώσεις επίσης, υπάρχουν ζευγάρια που παίρνουν την απόφαση να συγκατοικήσουν για πιο πρακτικούς λόγους. Είτε αυτοί έχουν να κάνουν με οικονομικά θέματα και επιθυμούν να μοιραστούν τα έξοδα ενός σπιτιού, είτε γιατί ο ένας από τους δύο μετακομίζει από ένα άλλο μέρος και δυσκολεύεται να βρει σπίτι.

Τέλος, υπάρχουν και εκείνοι που αποφασίζουν πως έχουν βρει το έτερον τους ήμισυ και θέλουν να περάσουν την υπόλοιπη ζωή μαζί τους. Πριν όμως περάσουν στο βήμα του γάμου, αποφασίζουν να συγκατοικήσουν με σκοπό να δοκιμαστεί και το τελευταίο στάδιο της σχέσης τους, καθώς μέσα σε μια συγκατοίκηση μαθαίνεις τον άλλον άνθρωπο πολύ καλύτερα, σε όλες του τις πτυχές. Έτσι μπορούν να προχωρήσουν πλέον σε έναν γάμο με μεγαλύτερη σιγουριά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.