Τι πρέπει να ξέρετε πριν γίνετε διαχειριστής πολυκατοικίαςΌταν κάνατε την αγορά σπιτιού στην Κηφισιά, ή την αγορά σπιτιού στο Χαλάνδρι, ή οπουδήποτε αλλού την κάνατε και αποκτήσατε το διαμέρισμά σας σε μία πολυκατοικία, δεν φανταστήκατε ποτέ ότι η διαχείριση θα φτάσει στα δικά σας χέρια. Τι πρέπει να κάνετε όμως όταν έρθει αυτή η ώρα; Εδώ είναι κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σε περίπτωση που γίνετε διαχειριστής.

 

Η διαχείριση είναι αγγαρεία

 

Αν γίνετε διαχειριστής, θα καταλάβετε σύντομα ότι δεν είναι καθόλου αξιοζήλευτη αυτή η θέση. Αντιθέτως είναι μία αγγαρεία που φορτώνεται μόνο ένας κάτοικος της πολυκατοικίας, ο οποίος ξαφνικά γίνεται υπεύθυνος για τα πάντα. Είναι όπως ο απουσιολόγος στο σχολείο, που υπάρχει γιατί κανείς άλλος δεν έχει όρεξη να περνάει απουσίες, οπότε το παρουσιάζουν σαν να είναι κάποιο αξίωμα.

 

Τα κοινόχρηστα δεν θα δίνονται στην ώρα τους

 

Κάθε φορά που θα τελειώνει ο μήνας, ως διαχειριστής θα περιμένετε από στιγμή σε στιγμή να χτυπήσει το κουδούνι για να σας δώσουν τα κοινόχρηστα οι γείτονές σας. Δυστυχώς όμως, πολύ λίγοι κάτοικοι θα φέρνουν τα κοινόχρηστα στην ώρα τους και θα αναγκάζεστε να πηγαίνετε σε κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά, να ζητάτε τα κοινόχρηστα, λες και θα επηρεάσει μόνο εσάς, αν σας κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό χωρίς προειδοποίηση. Φυσικά όταν τελικά σας τα δώσουν, θα το κάνουν λες και σας πραγματοποιούν κάποια χάρη.

 

Θα απαιτούν από εσάς λύσεις

 

Αν τύχει ποτέ να γίνετε διαχειριστής, ξαφνικά οι γείτονες δεν θα σας βλέπουν σαν απλό κάτοικο του κτιρίου. Θα μετατραπείτε για αυτούς σε παντογνώστη, που έχει όλες τις λύσεις για τα θέματα της πολυκατοικίας. Συνεπώς, θα πρέπει να ξέρετε ανά πάσα στιγμή γιατί χάλασε το ασανσέρ, γιατί σταμάτησε να λειτουργεί ένας θερμοσίφωνας και πολλά άλλα.

 

Θα είστε αρχηγός άκαρπων συνελεύσεων

 

Μία από τις υποχρεώσεις του διαχειριστή, είναι να καλεί συνελεύσεις. Αυτό σημαίνει πως αν γίνεται διαχειριστής, θα καλέσετε όλους τους κατοίκους της πολυκατοικίας στο σαλόνι σας και θα τους ακούτε να μαλώνουν για όλο το απόγευμα. Πιθανότατα δεν θα βρεθεί κάποια λύση, οπότε θα χρειαστεί να κανονίσετε κι άλλη συνέλευση.

 

Θα έχετε όλες τις ευθύνες πάνω σας

 

Όταν είστε διαχειριστής, όλη η πολυκατοικία βασίζετε σε εσάς. Εσείς πρέπει να κρατάτε ασφαλή τα κοινόχρηστα, εσείς πρέπει να προσέχετε αν όλα λειτουργούν σωστά, εσείς πρέπει να καλείτε τυχόν μάστορες, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κηπουρούς και να τους επιβλέπετε. Τέλος, για ό,τι ζημιά συμβεί στο κτίριο, όλοι θα κατηγορήσουν εσάς και μόνο εσάς!

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τι πρέπει να ξέρετε πριν γίνετε διαχειριστής πολυκατοικίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.