ΕΚΝΚ: στον αγώνα για αναζήτηση λύσεων για την παιδιατρική του Μαμάτσειου



 

Συναντήσεις με: την κ. Αποστολία Μαμασίδου,Αναπληρώτρια
Διοικήτρια του Νοσοκομείου, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας
Υγείας κ. Γεώργιο Μαργαρίτη και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της

Περιφέρειας κ. Γρηγόρη Γρηγοριάδη.

Αφουγκραζόμενο τα προβλήματα από όλους τους χώρους, το Ε.Κ.Ν.Κ στρέφει τη δεδομένη χρονική στιγμή το ενδιαφέρον του στην Παιδιατρική
Κλιν ική του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης «Μαμάτσειο» όπου λόγω υποστελέχωσης, έχουν προκύψει πολλά προβλήματα.
Το γεγονός και μόνο ότι μπορεί το Παιδιατρικό τμήμα να μείνει κάποια στιγμή χωρίς γιατρό, είναι αρκετό ώστε να αναζητηθούν λύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 19-10-2022, την κ. Αποστολία Μαμασίδου προκειμένου να
ενημερωθεί για την υφιστάμενη κατάσταση, για τις ενέργειες που έχουνγίνει και την αναζήτηση λύσεων. Ακολούθησε συνάντηση με τους κυρίους Γεώργιο Μαργαρίτη και Γρηγόρη Γρηγοριάδη, έτσι ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη ενημέρωση καθώς εκτός από το Νοσοκομείο και η Περιφέρεια από τη δική της πλευρά έχει κάνει κινήσεις για το θέμα της πρόσληψης ιατρών.
Με τα προβλήματα στις δομές Υγείας να έχουν ενταθεί σημαντικά λόγω πανδημίας αλλά και οικονομικής δυσχέρειας, απαιτείται η συνεργασία και συνδρομή όλων και στη λογική αυτή το Εργατικό Κέντρο Ν.Κοζάνης, απευθύνει κάλεσμα σε κάθε έναν φορέα να κάνει τη δική του παρέμβαση.

Η πλήρης στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής αλλά και του τμήματος επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ), οι ομαλές εφημερίες και η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, είναι ο απώτερος στόχος και προς την κατεύθυνση αυτή καλούμε την Κυβέρνηση να υλοποιήσει τα αιτήματα που έχουν υποβάλλει η Περιφέρεια και το Νοσοκομείο ώστε το ζήτημα να λήξει προτού υπάρξουν δυσμενέστερες εξελίξεις.

Η υγεία όλων των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη, πόσο μάλλον όταν αυτή αφορά τα παιδιά μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.