Το Ινστιτούτο εναλλακτικών θεραπειών Le Bien Etre στην Κοζάνη σας περιμένει για μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και θεραπείας



Η ιδιοκτήτρια του Ινστιτούτου εναλλακτικών θεραπειών Le Bien Etre Θεοδώρα Πάφα μας μίλησε για τις εναλλακτικές θεραπείες και πως αυτές συμβάλλουν στην σωματική, ψυχική, αισθηματική και πνευματική υγεία. 

Οι εναλλακτικές θεραπείες στοχεύουν στην αντιμετώπιση του ατόμου ως σύνολο, βοηθούν στην βαθιά χαλάρωση, στην μείωση του άγχους, στην κατάθλιψη, στα προβλήματα ύπνου, στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μία από τις πολλές εναλλακτικές θεραπείες είναι και το μασάζ.

 

Το Μασάζ

Η μάλαξη ή το μασάζ έχει τις ρίζες του από την αρχαία ελληνική λέξη μασσείν που σημαίνει ζυμώνω.

Αποτελεί το αρχαιότερο μέσο για την ανακούφιση από τον πόνο.

Τα τελευταία χρόνια ο άνθρωπος έχει αλλάξει τρόπο ζωής, έχει απομακρυνθεί από την φύση και στην καθημερινότητα του έχει μπει το άγχος , το στρες , οι γρήγοροι ρυθμοί , οι πολλές ώρες εργασίας, με αποτέλεσμα η εμφάνιση πολλών ψυχολογικών και σωματικών ασθενειών.

Η γνωριμία με το σώμα και η σωστή ερμηνεία των μηνυμάτων που μας στέλνει μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στη φυσική μας ζωή.

Η χειρομάλαξη, ή όπως είναι ευρύτερα γνωστή ως μασάζ, μπορεί να μας προσφέρει αυτό ακριβώς, την γνωριμία με το σώμα αλλά και την ψυχή και το πνεύμα.

Το μασάζ έχει σαν στόχο να ενισχύσει τον οργανισμό και την άμυνα του ώστε ο άνθρωπος να ανταπεξέλθει στις καθημερινές του υποχρεώσεις. Χρησιμοποιείται ως μέσο αναζωογόνησης και ευεξίας, μείωσης του πόνου, του άγχους και του στρες αλλά και για θεραπευτικούς σκοπούς.

 

Οι ευεργετικές ιδιότητες του μασάζ

Το μασάζ ικανοποιεί όχι μόνο σωματικές ανάγκες, αλλά και ψυχολογικές. Άλλωστε η φροντίδα και το άγγιγμα που επιβάλει η τεχνική του  μασάζ, συμβάλει στην βελτίωση της ψυχολογίας, την απομάκρυνση του άγχους και την συνολική χαλάρωση του σώματος.

 

Θεραπευτικές ιδιότητες 

Το μασάζ έχει στόχο την βελτίωση και αυξήση ροής της κυκλοφορίας του αίματος στους μύες, την λεγόμενη υπεραιμία και βοηθά στην αποβολή βλαβερών ουσιών οι οποίες προκαλούν πόνους, σκληρότητα και δυσκαμψία στους μύες καθώς και τους πονοκεφάλους.Επίσης συμβάλει στην βαθιά χαλάρωση και στην καταπολέμιση του άγχους και του στρες.

Οι ιδιότητες που αναφέρονται πιο πάνω, θα λέγαμε ότι αποτελούν τα σημαντικότερα οφέλη του μασάζ, χωρίς να είναι τα μόνα. Μερικές ακόμη θετικές επιδράσεις που έχουν παρατηρηθεί σε άτομα που επιλέγουν το συχνό μασάζ είναι μειωμένο στρες και άγχος, βελτιωμένο ύπνο, χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, βελτιωμένη κινητικότητα και εύρος κίνησης, μειωμένο πόνο, βελτιωμένη στάση, αποβάλλει τις τοξίνες, ενισχύει το ανοσοποιητικό, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, η γρηγορότερη ανάπλαση του δέρματος, η μείωση συσπάσεων και κραμπών, η ανακούφιση από ημικρανίες κλπ.

 

Οι τεχνικές μασάζ

Υπάρχουν πολλές τεχνικές μασάζ όπως το χαλαρωτικό μασάζ, το μασάζ εν βάθει ή deep tissue μασάζ, το αθλητικό , το λεμφικό σώματος και προσώπου, το μασάζ με βεντούζες και άλλα.

Κάνοντας συστήματικές συνεδρίες μασάζ βοηθάει στην αντιμετώπιση της μυικής έντασης,

Βοηθά στην καταπολέμηση των πονοκεφάλων, του στρες και της κατάθλιψης, βελτιώνει την κακή κυκλοφορία του αίματος, ενεργοποιεί την κυκλοφορία της λέμφου. 

 

 

Η ενεργειακή θεραπεία Ρέικι

Το Ρέικι είναι παραδοσιακή Ιαπωνική ενεργειακή θεραπεία, μια συμπληρωματική και ήπια ενεργειακή μέθοδος η οποία χρησιμοποιεί το απαλό άγγιγμα των χεριών για να μεταδώσει τη συμπαντική ενέργεια Ρέικι, η οποία επηρεάζει θετικά τον άνθρωπο, βελτιώνει την υγεία σε όλα τα επίπεδα ( πνευματικό, συναισθηματικό, ψυχικό, σωματικό), που βοηθά στην ενίσχυση του φυσικού συστήματος αυτοθεραπείας, θεραπεύει τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική ισορροπία. 

Η ενέργεια του Ρέικι λειτουργεί για να ξεμπλοκάρει, να καθαρίσει και να ρευστοποιήσει τη ροή θετικών και ζωτικών ενεργειών για να αποκαταστήσει ή να διατηρήσει την αρμονία και την ευημερία.

 

Τα οφέλη 

Βοηθάει στην διαχείρηση του άγχους και των φοβίων, στην καταπολέμηση του στρες,στην κατάθλιψη, στο να μάθεις να διαχειρίζεσαι την ισορροπία στην ιδιωτική σου ζωή, να μάθεις να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου και στην ανάπτυξη θετικών σκέψεων και συναισθημάτων, να βρεις την εσωτερική σου γαλήνη και την σωματική ευεξία, να ενδυναμώσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα, βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση μετά από χειρουργικές επεμβάσεις και πολλά άλλα.

 

Το Thetahealing

Η τεχνική Θήτα / ThetaHealing είναι μία απλή τεχνική που χρησιμοποιεί τις ικανότητες που έχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος όταν λειτουργεί στη συχνότητα των κυμάτων Θήτα.

Ανάλογα με τη μορφή της δραστηριότητας στην οποία βρίσκεται ο εγκέφαλος, εκπέμπει συχνότητες συγκεκριμένου μήκους κύματος.

Η θεραπεία Theta παίρνει το όνομά της από το εγκεφαλικό κύμα Θήτα. Υπάρχουν 5 εγκεφαλικά κύματα με διάφορες συχνότητες: Άλφα, Βήτα, Γάμμα, Δέλτα και Θήτα.

Είναι μια μέθοδος που επιτρέπει να καθαρίσουμε περιοριστικές πεποιθήσεις και να ζήσουμε τη ζωή με θετικές σκέψεις, αναπτύσσοντας αρετές σε όλα όσα κάνουμε. Μέσα από το διαλογισμό και την προσευχή, η τεχνική ThetaHealing δημιουργεί ένα θετικό τρόπο ζωής.

Είναι μια από τις ταχύτερες και αποτελεσματικότερες μεθόδους θεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης.

Με τη μέθοδο ThetaHealing έχουμε τη δυνατότητα να αντικαταστήσουμε περιοριστικές πεποιθήσεις με τις αντίστοιχες ωφέλιμές τους, καθώς επίσης να διδαχτούμε συναισθήματα που δεν έχουν βιωθεί ποτέ, όπως η ασφάλεια, η εμπιστοσύνη, η χαρά.

Η μέθοδος Theta Healing είναι επιτυχής επειδή συνειδητοποιούμε τις αρνητικές μας πεποιθήσεις και συναισθήματα και με απλές τεχνικές τα αντικαθιστούμε με θετικά. Είναι απολύτως σημαντικό λοιπόν να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα θετικά στοιχεία στο υποσυνείδητο μας για να ζούμε ευτυχισμένοι.

 

Κλείστε το ραντεβού σας στο τηλέφωνο 6973922558. 

Διεύθυνση: Σικελιώτη Γιώργου 9, Κοζάνη. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.