Κάλεσμα της Αγωνιστικής Κίνησης Γυναικών Κοζάνης σε σύσκεψη για την έλλειψη θέσεων στους βρεφικούς σταθμούς



Για μια ακόμα χρονιά γινόμαστε μάρτυρες του αποκλεισμού εκατοντάδων παιδιών από τη δωρεάν προσχολική φροντίδα κι αγωγή. Μάλιστα, πανελλαδικά αποκλείστηκαν 30.000 παιδιά που απορρίφθηκαν από το πρόγραμμα των voucher (κουπονιών) της ΕΕΤΑΑ. Είναι ενδεικτικό ότι από τα 340.000 περίπου παιδιά προσχολικής ηλικίας (6 μηνών έως 4 ετών), μόνο για 140.000 παιδιά έγιναν αιτήσεις στην ΕΕΤΑΑ για βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ το πολυπόθητο κουπόνι απέκτησαν μόνο 111.000 παιδιά!

Στα βρεφικά τμήματα το πρόβλημα στην πόλη μας είναι ακόμα πιο έντονο, αφού οι θέσεις είναι ελάχιστες. Δεκάδες βρέφη παρότι κατάφεραν να αποκτήσουν το voucher έχουν μείνει εκτός δομών, με τις οικογένειές τους να βρίσκονται σε απόγνωση για το πώς θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα, αφού τουλάχιστον ο ένας γονέας αναγκάζεται να μείνει σπίτι.

Η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης απευθύνει κάλεσμα σε αυτούς τους γονείς, την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε με ποιον τρόπο θα αντιδράσουμε σε αυτή την κατάσταση που έχει φτάσει στο απροχώρητο και να διεκδικήσουμε άμεση λύση του προβλήματος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.