«Κυριακάτικες ιστορίες στα  χωριά: Άρδασσα, Κρυόβρυση, Αναρράχη, Εμπόριο» από τον Σύλλογο «Φίλοι του βιβλίου»



γενεὰ πορεύεται καὶ γενεὰ ἔρχεται,
καὶ ἡ γῆ εἰς τὸν αἰῶνα ἕστηκεν

(Εκκλησιαστής Α΄,14)

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Βιβλίου» συμπράττει με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Άρδασσας «Η Άρδασσα», τον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κρυόβρυσης,  την Τοπική Κοινότητα και τους  Πολιτιστικούς Συλλόγους Αναρράχης, τον Σύλλογο Γυναικών Εμπορίου και πραγματοποιούν το 4ο λογοτεχνικό οδοιπορικό στον τόπο με τίτλο: «Κυριακάτικες ιστορίες στο χωριό». 

 Ένα λεωφορείο 3B (By Bus Books) εφοδιασμένο με θεματικά λογοτεχνικά κουτιά θα ξεκινήσει από την πόλη της Πτολεμαΐδας, θα σταθμεύσει στα χωριά των γραμμών  και θα αλληλεπιδράσει με τις ιστορίες του χωριού. 

Σε κάθε στάση της γραμμής, ένας λαϊκός αφηγητής  θα χαρίζει στους οδοιπόρους μια ιστορία του χωριού η οποία θα καταγράφεται και θα ταξιδεύει στο επόμενο χωριό. Ομάδα εικαστικών του τόπου θα απεικονίζουν τον λαϊκό αφηγητή ή την ιστορία του.

Συνοδοιπόροι του ταξιδιού θα είναι:  ο Αργύρης Παφίλης  για να αφηγείται την ιστορία του κάθε  τόπου, ομάδα εικαστικών (Γιώργο Μαμαλίγκα, Νικολέτα Κοσμά, Φιλιώ Κουρκούτη) για να δημιουργούν το πορτρέτο του λαϊκού αφηγητή, ο Μιχάλης Πιτένης για να καταγράφει την λαϊκή αφήγηση κι η Σοφία Καλμανίδου για να εμψυχώνει δημιουργικά τις αναγνώσεις των βιβλίων . 

Οι «Κυριακάτικες ιστορίες στο χωριό» θα συνοδεύονται πάντα από τις παραδοσιακές μουσικές και γεύσεις  του δρόμου που θα περπατούν.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

«Κυριακάτικες ιστορίες στο χωριό»

18 Σεπτεμβρίου 2022

4η Γραμμή Πτολεμαΐδα – Άρδασσα – Κρυόβρυση– Αναρράχη – Εμπόριο

Αναχώρηση Αφετηρία ΚΤΕΛ Αστικών Πτολεμαΐδας: 10.30

Άρδασσα: 11.00 (λαϊκές αφηγήσεις και διαδραστικά παιχνίδια φιλαναγνωσίας στην πλατεία του χωριού, επίσκεψη στον παραδοσιακό υδρόμυλο του χωριού, Επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Κοσμά του Αιτωλού)

Κρυόβρυση: 14.00 (λαϊκές αφηγήσεις και αναγνώσεις στον αύλειο χώρο του Ι.Ν Αγίου Μάρκου Ευγενικού, επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Δημητρίου)

Αναρράχη: 15.00 (λαϊκές αφηγήσεις και διαδραστικά παιχνίδια φιλαναγνωσίας στην πλατεία του χωριού)

Εμπόριο: 16.00  (πικ νικ  στο Καστανόδασος, επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά, λαϊκές αφηγήσεις και διαδραστικά παιχνίδια φιλαναγνωσίας στην πλατεία του χωριού)

Η δράση θα είναι ανοιχτή για όλα τα παιδιά που θέλουν να την παρακολουθήσουν, σε κάθε στάση σε όλα τα χωριά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  την Αστική Συγκοινωνία Πτολ/δας ή Ι.Χ.  για την μετακίνησή σας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.