Τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης



Επίσκεψη στον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης, τον οποίο συνόδευε ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔ Κοζάνης Δημήτρης Τσίπρας και το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Εορδαίας.

Η επίσκεψη αυτή έγινε στο πλαίσιο συναντήσεων που είχε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ στην Κοζάνη με εκπροσώπους εργαζομένων, για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Στην εγκάρδια συζήτηση που είχαν  οι δύο άνδρες ο κύριος Πλακεντάς ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Εορδαίας, κάνοντας ειδική αναφορά στη βίαιη απολιγνιτοποίηση της περιοχής και το πρόβλημα της ανεργίας που εντείνεται, λόγω αυτού του φαινομένου, τα τελευταία χρόνια.  

Ο Δήμαρχος Εορδαίας ανέφερε ειδικότερα ότι έρευνα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μιλά για συνολική απώλεια 19.000 θέσεων εργασίας στον άξονα Κοζάνης – Πτολεμαΐδας – Αμυνταίου – Φλώρινας, κάτι που όπως τόνισε φαίνεται και από τα στοιχεία της απογραφής, που δείχνουν ότι εργατικό δυναμικό εγκαταλείπει την περιοχή μας προκειμένου να βρει εργασία σε μεγάλα αστικά κέντρα ή στο εξωτερικό. Επίσης για άλλη μια φορά επισήμανε τον κίνδυνο να χαθεί τεχνογνωσία από την περιοχή λόγω της πολύ μεγάλης φυγής εργαζομένων της ΔΕΗ σε συνταξιοδότηση, που παρατηρείται την τελευταία περίοδο και με τα τεκταινόμενα στο χώρο της ενέργειας. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.