ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κοζάνης: Η επίσκεψη Γεωργιάδη και Παπαθανάση στην Κοζάνη ήταν εμφανώς κάτω από τον πήχη προσδοκιών της τοπικής κοινωνίας



Η σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και του Υφ. Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση ήτανε εμφανώς κάτω από τον πήχη προσδοκιών της τοπικής κοινωνίας. Οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια στελεχών της κυβέρνησης για επενδύσεις και για θέσεις εργασίας στην Δυτική Μακεδονία τα προηγούμενα χρόνια έχουν πέσει στο κενό. Μόνο τους προηγούμενους μήνες είχαμε την περίπτωση του  white dragon και του υπερυπολογιστή Δαίδαλος.  Το μόνο που έχει  καταφέρει η κυβέρνηση είναι να στείλει το εργατικό δυναμικό του νομού στο εξωτερικό ή σε άλλες περιοχές της χώρας. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: “Μου είναι αδιανόητο στη Δ. Μακεδονία, να μην έχει καταλάβει ο κόσμος, ότι κατά βάση ασχολούμαστε μόνο με τη Δυτική Μακεδονία”. Εμείς του απαντάμε ότι είναι εκτός πραγματικότητας διότι, επι της υπουργίας του  δεν έχει έρθει καμία επένδυση στην περιοχή και το μόνο που έχει καταφέρει είναι η οικονομική συρρίκνωση του Νομού. Είναι γεγονός ότι, η Δυτική Μακεδονία παραμένει η φτωχότερη Περιφέρεια της χώρας και η οικονομική συρρίκνωση που βιώνουμε όλοι μας είναι άνευ προηγουμένου. Οι γλυκές υποσχέσεις είναι εύκολες να γίνονται αλλά όταν έρχεται η ώρα του λογαριασμού δεν φτάνει ο λαϊκισμός για να μπορείς να ξεφύγεις από την σκληρή πραγματικότητα. Ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας έχει καταλάβει ότι τα στελέχη της κυβέρνησης παίζουν με την νοημοσύνη του. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να βάλει φρένο στον οικονομικό μαρασμό του Νομού και νοιάζεται πραγματικά για τα προβλήματα του τόπου.

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την Δυτική Μακεδονία  είναι:

  • Αναπτυξιακό νόμο με υψηλά ποσοστά επιδότησης στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, με έμφαση στην επιχορήγηση νέων καινοτόμων επενδύσεων, όπως και επιχειρήσεων του αγροτοδιατροφικού τομέα. 
  • Σαφές χρονοδιάγραμμα για την απόδοση των εδαφών για γεωργική και κτηνοτροφική χρήση. 
  • Αναβάθμιση του Πανεπιστημίου που επιβάλλεται να διασυνδεθεί με το νέο, αναπτυξιακό πρότυπο. 
  • Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεργία.
  • Αναβάθμιση των δικτύων μέσω του ταμείου ανάκαμψης
  • Αλλαγή του ενεργειακού μείγματος της χώρας με περισσότερη συμμετοχή του λιγνίτη και ΑΠΕ και ώστε να αποφευχθεί η εξάρτηση από το εισαγόμενο φυσικό αέριο
  • Δημιουργία εργοστασίου με πάνελ φωτοβολταϊκων τρίτης γενιάς στη Δυτική Μακεδονία.
  • Πρόγραμμα φωτοβολταϊκών στις στέγες

 

Η κοινωνία στο προσκήνιο 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κοζάνης: Η επίσκεψη Γεωργιάδη και Παπαθανάση στην Κοζάνη ήταν εμφανώς κάτω από τον πήχη προσδοκιών της τοπικής κοινωνίας

  1. Στέλιος Κ,καθηγητης βολιωτης

    - Edit

    Απαντήστε

    Καλά ,τελικά θα μας χαζεψετε;εσείς δε συγκυβερνησατε με τον σαμαρα;,τον εφιάλτη που έριξε τον Κ.Μητσοτακη;,εσείς δεΝ ψηφίζετε το 85% των νομοσχεδιων που φέρνει η πιο ανάλγητη κυβέρνηση;,εσείς όταν μιλάτε στη Βουλή κοιτάζετε τον μητσοτακη και χτυπάτε τον Τσιπρα, και τώρα ως οψιμοι συνεχιστές του ΑΝΔΡΕΑ,τα βάζετε με δύο αρλεκινους της επιτελικης μπουρδολογιας.
    Γίνατε καπάκι και τετζερης με τη Ν.Δ και μας βγαινετε απ τ αριστερα;
    Τουλάχιστον αν δε σέβεστε τον ΑΝΔΡΕΑ,σεβαστείτε τη λογική!
    Απ την ώρα που έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος και συγκυβερνησε με τον Νενεκο,σωριαστηκε το ΠΑΣΟΚ,τωρα ζητάτε και τα ρέστα απ τον εθνικό κλόουν,που ήλθε χθες….είναι αργά για δάκρυα!
    Τελικά ποιος είναι ο αντίπαλος σας και ο πολιτικός εχθρός σας;μάλλον δεν είναι ο Τσιπρας!
    Συνεργαστειτε τωρα με τον μητσοτακη και πολύς σας πεφτει..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.