Ο Ε.Ο.Σ. Κοζάνης διοργανώνει διήμερη ορειβατική εξόρμηση στην Τύμφη



Ο Ε.Ο.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ διοργανώνει το διήμερο 10-11.9.2022 ορειβατική εξόρμηση στην Τύμφη ( διάσχιση Βραδέτο – Αστράκα – Μικρό Πάπιγκο) 

Ξεκινώντας από το ψηλότερο χωριό του Ζαγορίου, το Βραδέτο (1300 μ), Θα πραγματοποιήσουμε μια ορειβατική διάσχιση στο Κεντρικό Ζαγόρι, και την Αλπική ζώνη της Τύμφης.

Στην είσοδο του χωριού θα πάρουμε το μονοπάτι προς τον Αυγερινό και θα συνεχίσουμε πρός τον «Μέγα Λάκκο». Στην πορεία μας θα συναντήσουμε την πηγή «Κρούνα» στα 1600 μ, τη μοναδική βρύση ως το καταφύγιο της Αστράκας. Το μονοπάτι βγαίνει από το «Μέγα Λάκκο» και αρχίζει να ανηφορίζει. Περνώντας δίπλα από το βάραθρο της «Γκαιλότρυπας», Θα καταλήξουμε περνώντας τη «Λόυτσα Ρομπόζι», κάτω από την Αστράκα και σε υψόμετρο 2005 μ στο καταφύγιο της Αστράκας στα 1930 μ. Θα ολοκληρώσουμε την διάσχισή μας κατηφορίζοντας ως τον τελικό προορισμό μας, που είναι το χωριό Μικρό Πάπιγκο στα 970 μ.

Η διαδρομή κρίνεται απαιτητική και ενδείκνυται για έμπειρους ορειβάτες. Το σύνολο της διαδρομής είναι περίπου 23 χιλιόμετρα και ο χρόνος που απαιτείται είναι γύρω στις 7-8 ώρες. 

Αναχώρηση για το Βραδέτο, όπου θα διανυκτερεύσουμε, το Σάββατο 10.9.2022 στις 15:00 μ. μ. από το parking του Σκλαβενίτη, κάτω από το γήπεδο. Η διανυκτέρευση θα γίνει σε ξενώνα του χωριού (οφείλουμε να ενημερώσουμε άμεσα για τον αριθμό των συμμετοχών ).

Η μετακίνηση θα γίνει με το λεωφορείο του ΕΟΣ (σεβόμενοι οπωσδήποτε κανονισμούς και μέτρα ασφαλείας λόγω covid).

Πληροφορίες – συμμετοχές στα τηλ. 6948001652 (Αλ. Ι. Τσολάκης) & 6945101984 (Μπ. Κελεσίδης).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.