Θεατρικά εργαστήρια στο Βόρειο Πεδίο και φέτος



Οι εκτιμήσεις των ειδικών μιλάνε για μια δύσκολη χρονιά αλλά εμείς αισιοδοξούμε και προσπαθούμε να αντέξουμε έχοντας έναν πολύ μεγάλο σύμμαχο: ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ!!! Ξεκινάμε λοιπόν  την νέα σχολική χρονιά 2022 – 2023 με χαμόγελα και αισιοδοξία! Και προτείνουμε και σε όλους εσάς και στα παιδιά σας μια μορφή διεξόδου από την καθημερινότητα. Τα θεατρικά μας εργαστήρια!!!

Το ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ, όπως εδώ και αρκετά χρόνια, θα λειτουργήσει  και φέτος τα επιτυχημένα  θεατρικά του εργαστήρια που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους! Από μικρά παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, μέχρι τους Ενήλικες που θέλουν να αποδράσουν από την καθημερινότητα! Με πολύ κέφι, δημιουργία, ανάδειξη των χαρισμάτων αλλά και αποτελεσματική παρέμβαση στις αδυναμίες που έχει ο καθένας, οι  εξειδικευμένοι δάσκαλοι θεάτρου, επαγγελματίες θεατρολόγοι αλλά και ηθοποιοί, που διδάσκουν στο ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ, εγγυώνται για το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του καθένα ξεχωριστά! 

    Στα θεατρικά εργαστήρια θα λειτουργήσουν και φέτος τμήματα Νηπίων, και όλων των τάξεων του Δημοτικού καθώς και εφηβικά τμήματα Γυμνασίου και Λυκείου. Και φυσικά, τα τρία έτη των Ενηλίκων,  όπως χρόνια λειτουργούν και έχουν αναδείξει εκατοντάδες ανθρώπων που αγάπησαν το θέατρο και ασχολήθηκαν με αυτό.

Για τα εργαστήρια των παιδιών υπάρχουν εξειδικευμένα προγράμματα που ενισχύουν σημαντικές παραμέτρους της προσωπικότητας των παιδιών. Μέσα από τις τεχνικές που διδάσκονται, τις ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες, την βελτίωση του σώματος, της αναπνοής και της φωνής, αλλά κυρίως μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, ενισχύονται τομείς, σημαντικοί για την ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών. Ενισχύονται η αυτοπεποίθηση, ο αυτοέλεγχος, η αυτοπειθαρχία, η επικοινωνία, η συνεργασία, η ομαδικότητα κ.α. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι μικρές παραστάσεις που προετοιμάζονται από κάθε τμήμα έρχονται ως επιβράβευση αυτών των προσπαθειών.

    Τα ίδια περίπου ισχύουν ακόμα και για τα τμήματα ενηλίκων. Σε τρία χρόνια ολοκληρώνεται ένας κύκλος συναντήσεων και οι ερασιτέχνες που συμμετέχουν κατακτούν βασικές τεχνικές που αφορούν στο θέατρο. Στο Βόρειο Πεδίο θεωρούμε απαραίτητο, ακόμα και για τους ερασιτέχνες ηθοποιούς, την εκπαίδευση τους σε βασικά στοιχεία όπως είναι το σώμα, η φωνή, η έκφραση, η επικοινωνία με τον άλλο, η αισθητική των πραγμάτων. Με την βοήθεια του θεάτρου ενισχύεται η αυτοπεποίθηση και μειώνεται το άγχος, οι σπουδαστές μας μαθαίνουν στην πειθαρχία και στην ομαδικότητα, ενισχύουν το πνεύμα τους, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να επιλύουν δύσκολα προβλήματα ακόμα και στην ζωή τους. Το θέατρο είναι εμπειρία ζωής!

Οι εγγραφές έχουν αρχίσει και όλα τα τμήματα θα ξεκινήσουν την δράση τους από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Πληροφορίες για εγγραφές, ώρες και ημέρες μαθημάτων ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, στον χώρο του Βόρειου Πεδίου (συμβολή οδών Κ. Φούφα και Καλλιπόλεως, στον δρόμο προς τον Ι. Ναό των Νεομαρτύρων), στο τηλέφωνο της Γραμματείας του Βόρειου Πεδίου 2463505959, απογευματινές και βραδινές ώρες, και στα τηλέφωνα 6986617999,  6984495306, 6981597679.  Επιπλέον, μπορείτε να δείτε την δράση μας στην σελίδα του facebook ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ.

Το θέατρο σας περιμένει! Δεν απαιτείται ούτε ιδιαίτερο ταλέντο, ούτε γνώσεις, ούτε δεξιότητες. Το θέατρο είναι για όλους!!! Τι θέλει; Ελαφρύ ρουχισμό, χαμόγελα, διάθεση για επικοινωνία και συνεργασία, και δυο ώρες την εβδομάδα  για να γίνει η  ζωή σας πιο όμορφη!!! Κι όλα αυτά με απολύτως λογικές τιμές!!!

 Ρωτήστε αυτούς που έρχονται!!! Κι ελάτε κι εσείς στο θέατρο! Ελάτε στην μαγεία που προσφέρει! Ελάτε στο ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.