Το Project “ΜΕΤΑΒΑΣΗ” στον ΟΣΕ Κοζάνης άνοιξε τον δρόμο για δημιουργικές συνέργειες και αυτενέργεια των κοινοτήτων



Με κεντρικό μήνυμα «από το ιδιωτικό στο συλλογικό και δημόσιο» το ΜΕΤΑΒΑΣΗ project είναι πλέον γεγονός. Μια ιδέα για την αναζωογόνηση ενός δημόσιου χώρου “τοπόσημο” για την πόλη μας, κατέληξε να μεταμορφωθεί σε ένα ελπιδοφόρο εγχείρημα για τον τρόπο που μπορούν να αυτενεργήσουν οι κοινότητες σε επίπεδο αυτο- οργάνωσης και αυτο- διαχείρισης με εργαλείο την τέχνη.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του project, συνομίλησαν άνθρωποι, αρκετοί από τους οποίους δεν γνωρίζονταν, συνεργάστηκαν και συνδημιούργησαν μεταξύ τους, αλλά και με τους επισκέπτες. Εμπιστεύτηκαν το project, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και αγκάλιασαν την ιδέα, κάνοντάς την και δικιά τους. Οι συμμετέχοντες, οι επισκέπτες, αλλά κυρίως οι φιλίες που γεννήθηκαν στον χώρο, μετέτρεψαν αυτή την ιδέα σε χείμαρρο δημιουργικότητας και άνοιξαν τον δρόμο ανάλογων συνεργιών.

Η ιδέα και ο συντονισμός της δράσης ανήκουν στις Φώφη Ζαγορίτου και Σόνια Κούτσιανου, στο πλαίσιο του προγράμματος Tale of X Cities. Η υλοποίησή της είχε τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης.

Η δράση ΜΕΤΑΒΑΣΗ project θα φιλοξενηθεί από το TALE OF X CITIES στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης – Εγνατία 154 – Περίπτερο 15 (όροφος) «Πολίτες και φορείς από τη Βόρεια Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή δημιουργούν δίκτυο, κοινότητα, πολιτισμό». 

Ημερομηνίες: 10-18 Σεπτεμβρίου 

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 16:00-22:00 

Σάββατο & Κυριακή: 10:00-22:00

 

 

Φωτογραφίες Δελτίου Τύπου: Αλέξανδρος Βρεττάκος

Συμμετείχαν:

  • ΘΕΑΤΡΟ

ΟνειρόDrama, Μαθητές κατεύθυνσης Θεάτρου-Κινηματογράφου Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης 

  • ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εικαστικό Εργαστήρι Δήμου Κοζάνης, Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας, Μαθητές κατεύθυνσης εικαστικών Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης

  • ΚΟΣΜΗΜΑ

Τμήμα Εικαστικού Κοσμήματος Εικαστικού Εργαστηρίου Κοζάνης

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Φωτογραφικό Εργαστήρι Δήμου Κοζάνης Φωτοδίοδος – Photodiodos

  • ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης

  • ΜΟΥΣΙΚΗ

​Γιώργος Παπαθεοδώρου, Μεϊχανετσίδης, Βασίλης Κουτσονάνος, Μανώλης Κουτσονάνος, Σώτος Κουτσονάνος, Γιώργος Τζούκας, Θοδωρής Βουλγαράκης, Λάζαρος Μαμάτσιος, Θέμης Λιάκος, Βασίλης Παπαδόπουλος, Ιωάννης Ζάμκος, Φώτης Ντοβόλης, Κατερίνα Τσιάρα.

 

Για πληροφορίες και το πρόγραμμα γύρω από τη δράση επισκεφτείτε την ιστοσελίδα 

https://www.x-cities.net/metavasi_project.html

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.