Συνελήφθησαν διακινητές μεταναστών που μετέφεραν 8 αλλοδαπούς σε περιοχή της Κοζάνης



Συνελήφθησαν χθες (06-09-2022) το πρωί, σε περιοχή της Κοζάνης, κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, -2- ημεδαποί, ηλικίας 46 και 53 ετών, για παράνομη μεταφορά οκτώ (8) αλλοδαπών.  

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκαν χθες (06-09-2022) τις πρωινές ώρες από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, -2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με οδηγούς τον 46χρονο και τον 53χρονο, αντίστοιχα, να αποβιβάζουν μέσα από αυτά, σε περιοχή της Καστοριάς, -8- αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων. Ακολούθως, τα ανωτέρω οχήματα απομακρύνθηκαν από τη περιοχή με κατεύθυνση την Κοζάνη.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία τα -2- οχήματα ακινητοποιήθηκαν σε περιοχή της Κοζάνης και συνελήφθησαν οι οδηγοί, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε μετέφεραν παράνομα τους ανωτέρω αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, ενώ στην κατοχή του 46χρονου βρέθηκαν -3- γραμμάρια ηρωίνης.

Συνολικά κατασχέθηκαν, τα δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά, -3- γραμμάρια ηρωίνης, -4- κινητά τηλέφωνα και -3- κάρτες sim.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.