Συναντήσεις της Καλλιόπης Βέττα με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα πραγματοποίησε, εν όψει του ανοίγματος των σχολείων, ενημερωτικές συναντήσεις με τον κ. Αθανάσιο Παπαευαγγέλου, Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την ομόλογο του κ. Βασιλική Βόντσα, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας.

Στη συνάντηση με τον κ. Παπαευαγγέλου, όπου παρευρέθηκε και ο κ. Χρήστος Κυριακόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. της Π.Ε. Κοζάνης και της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, την διευθέτηση των προβλημάτων που απασχολούν τους αναπληρωτές, ενώ έγινε ευρεία αναφορά σε θέματα υποδομών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι η μεγάλη μείωση του μαθητικού πληθυσμού, ειδικά στην περιοχή της Εορδαίας και τις μικρότερες τάξεις, συνιστά λόγο ανησυχίας για το μέλλον της περιοχής, με την κ. Βέττα να επισημαίνει ότι η απογραφή του πληθυσμού το 2021, αλλά και η ζώσα εμπειρία αποδεικνύουν πως η πολιτική της βίαιης απολιγνιτοποίησης δημιουργεί δημογραφικά προβλήματα βιωσιμότητας στην Π.Ε. Κοζάνης.

Στην συνάντηση με την κ. Βόντσα υπήρξε, ομοίως, ενημέρωση για το ποσοστό κάλυψης των οργανικών θέσεων, ενώ συζητήθηκαν επίσης οι προετοιμασίες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την κάλυψη των κενών στη δεύτερη φάση τοποθέτησης των εκπαιδευτικών, δεδομένων και των αιτημάτων που θα προκύψουν (άδειες εγκυμοσύνης, γονικές, υγείας κλπ).

Και στις δύο συναντήσεις εκφράστηκε από την κ. Βέττα ο προβληματισμός για την πλήρη απουσία υγειονομικών πρωτόκολλων για τον κορωνοϊό, ενώ επισημάνθηκε ότι το καθεστώς με τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς είναι ακόμα αδιευκρίνιστο λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τέλος, η Βουλευτής ζήτησε από τους Προϊστάμενους να μεταφέρουν στους εκπαιδευτικούς τις ευχές της, αλλά και όλης της κοινωνίας της Π.Ε. Κοζάνης, για μια καλή και γόνιμη σχολική χρονιά, τονίζοντας ότι το δημόσιο σχολείο και η δωρεάν παιδεία, παρά την επίθεση που δέχεται από τις αλλεπάλληλες κυβερνητικές αποφάσεις, αποτελεί τη μοναδική ελπίδα για ανοδική κοινωνική κινητικότητα, καθολική ευημερία και ισότητα.

Γραφείο Βουλευτή

Καλλιόπη Βέττα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.