Η Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου Εορδαίας για το ζήτημα της τροφοδοσίας του Περδίκκα με φυσικό αέριο



Στις 3/8/2022    συνεδρίασε το Δημοτ.Συμβουλιο Εορδαίας, με προ ημερήσιας διάταξης θέμα την ” αναπάντεχη ” έλευση χαλύβδινου  αγωγού μέσης πίεσης (έργο ΔΕΔΑ), μέσα από τον Οικισμό του Περδίκκα, γιατί  η Δημοτική Αρχή δήλωνε ρητά και κατηγορηματικα πώς δεν ήξερε και εξ αυτού έπρεπε να προσδιοριστούν οι περαιτέρω αντιδράσεις . 
 
Από συνέντευξη του κ.Τσάκα Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΔΑ (στις 19.8.2022 ) και την τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ.Μακεδονίας ( στις 31.8.2022) τα νέα δεδομένα που πληροφορήθηκαμε  ( με τ ακριβή λεγόμενα του κ.Τσακα) είναι οτι:
1. Απαντες ήταν ενημερωμένοι
2. Ειχαν εξασφαλιστεί όλες οι αδειοδοτήσεις για “το σκάψιμο “
3. Ολα έβαιναν βάσει του αρχικού προγράμματος και δεν άλλαξε τίποτε ούτε με την τελευταία απόφαση της ΡΑΕ.
4. Εγιναν οι μελέτες για έργα τροφοδοσίας μεταξύ των άλλων περιοχών και της περιοχής Περδικκα , διότι  από τον Περδίκκα ξεκινούν δύο δίκτυα ,είπε : Το ένα που πάει Φλώρινα και το δεύτερο που θα καλύψει κωμοπόλεις και εν δυνάμει νέες βιομηχανικές περιοχές πέριξ της Πτολεμαΐδας – Δήμου Εορδαίας – Κοζάνης κ.λπ. (Περδίκκα, Κρόκος, Μαυροδέντρι και διάφορες άλλες κωμοπόλεις).
5Αν ζητηθεί ( ο Δήμος σε συνεργασία με την Κοινότητα να ενημερώσουν την εταιρεία ΔΕΔΑ ότι υπάρχει ενδιαφέρον των κατοίκων) να τροφοδοτηθεί ο Περδίκκας νωρίτερα με φυσικό αέριο ,με τη δημιουργία εξόδου από τον χαλυβδινο αγωγό μέσης πίεσης της ΔΕΔΑ ( άλλο είναι το θέμα της μελλοντικής σύνδεσης με τον μεγάλη εθνικό αγωγό του ΔΕΣΦΑ, τα δίκτυα έτσι κι αλλιώς θα υπαρχουν) , τότε η εταιρεία ΔΕΔΑ καλύπτει ολα τα έξοδα μέχρι “τη μάντρα ” κάθε σπιτιού, με την επιφύλαξη να εξασφαλιστεί επιδότηση για την εσωτερική εγκατάσταση ( που στην περίπτωση της Φλώρινας είναι 100%).
 
Μετά από αυτές τις δημόσιες τοποθετήσεις του  κ.Τσάκα Διευθ.Συμβούλου της ΔΕΔΑ(  εσωτε.δίκτ. διανομής φυσ.αεριου) και επειδή άλλαξαν τελείως τα δεδομένα , ΑΙΤΗΘΗΚΑΜΕ από την Δημοτική Αρχή:
 
1 Ενημέρωσή μας ( για την οποία δεν τύχαμε  ούτε υπόσχεσης )  
2. Σύγκληση Δημοτ.Συμβουλίου ( που απέρριψε ο Δήμαρχος σ έγγραφο του στις 5.9.2022 ,  βασιζόμενος στην πριν από τις ανωτέρω δημόσιες τοποθετήσεις του κ.Τσάκα, απόφαση του Δημοτ.Συμβουλιου 3.8.2022 ,που έκανε λόγο  για  συνέλευση των κατοίκων της Κοινότητας Περδίκκα.)
 
Η αξιωμ.Αντιπολίτευση του Δήμου Εορδαίας
 
Αθηνά Τερζοπουλου
Στέφανος Μπιγγας
Κωστας Μιχος
Μιχάλης Σισιος
Χρυσανθος Ταιριδης
Γιαννης Δικας
Ειρηνη Τσαγια
Δημητρης Τραχανας
Στέφανος Κωτσίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.