Τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας επισκέφτηκε κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη



Τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου επισκέφτηκε κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, την Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο συναντήσεων με αιρετούς και παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Την Υπουργό συνόδευαν ο Βουλευτής Φλώρινας, Γιάννης Αντωνιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας, Αθανάσιος Μπαλέρμπας και στελέχη των υπουργείων Πολιτισμού & Αθλητισμού και Εσωτερικών.

Η Υπουργός, συναντήθηκε με Πολιτιστικούς φορείς της Φλώρινας και των Πρεσπών, τον Δήμαρχο Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Φλώρινας και ακολούθως συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήριο Βόσδου, όπου ενημερώθηκε για ζητήματα που αφορούν έργα υποδομών της Π.Ε. Φλώρινας, στα οποία εμπλέκεται το Υπουργείο Πολιτισμού. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η παρέμβαση της Υπουργού για την επίσπευση της έγκρισης της αρχιτεκτονικής μελέτης του έργου: «Συντήρηση κτηρίου πρώην Παιδόπολης “Αγία Όλγα”» από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) του Υπουργείου και της έγκρισης προσλήψεων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας για την εκτέλεση ερευνητικών αρχαιολογικών ανασκαφών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες υλοποίησης του Αρδευτικού Δικτύου Παρορίου και του Αρδευτικού Τριανταφυλλιάς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, τόνισε την σημασία του πολιτισμού και την σύνδεση του με τον τουρισμό, ενημερώνοντας την Υπουργό για τα εξαιρετικής σημασίας μνημεία πολιτιστικής-θρησκευτικής κληρονομιάς των Ασκηταριών της Μεγάλης Πρέσπας και την επιτακτική ανάγκη αποκατάστασης των προσβάσεων σε αυτά. Η Υπουργός ανταποκρινόμενη στην ενημέρωση για τα παραπάνω θέματα, δεσμεύτηκε για την άμεση επίλυση των τιθέμενων ζητημάτων και τον προγραμματισμό νέας επίσκεψης της στον ακριτική μας πόλη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας
Σωτήριος Βόσδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.