Πιστοποιημένο πρόγραμμα Παιδοψυχολογίας από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ



Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πιστοποιημένο πρόγραμμα Παιδοψυχολογίας του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Η Παιδοψυχολογία είναι ο κλάδος της Ψυχολογίας που έχει ως αντικείμενο το παιδί, και ειδικότερα, τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται ο νους και η συμπεριφορά του, από την σύλληψή του μέχρι και την ενηλικίωσή του. Η Παιδοψυχολογία αφορά σε οτιδήποτε σχετίζεται με την ανάπτυξη των ανηλίκων από την προγεννητική φάση του μέχρι και την εφηβεία, είτε αυτό αφορά εσωτερικό παράγοντα, είτε παράγοντα του περιβάλλοντός του. Αποτελεί σύνθετο κλάδο καθώς συνενώνει πολλές διαφορετικές πτυχές της παιδικής ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα, τη σωματική, γλωσσική, γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

Παρόλα αυτά, μόνο τους τελευταίους αιώνες υπήρξε συστηματική ενασχόληση με την Παιδοψυχολογία, η οποία και επισήμως αποτελεί διαφορετικό κλάδο στο επιστημονικό πεδίο της ψυχολογίας. Οι ειδικοί αντιλήφθηκαν τις διαφορές που παρουσιάζει η ανάπτυξη του παιδιού με την ανάπτυξη του ενήλικα και διαχώρισαν τον κλάδο της Παιδοψυχολογίας έτσι, ώστε να δοθεί η πρέπουσα έμφαση στις ανάγκες που αναπτύσσει το παιδί, τόσο σε σωματικό όσο και σε κοινωνικό βαθμό. Η διάκριση αυτή καθιστά φανερή τη σημασία της και το σύνολο των θεμάτων και αναλύσεων που σχετίζονται με αυτήν. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μολονότι η Παιδοψυχολογία έχει ως αντικείμενο την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη του παιδιού, δεν αφορά αποκλειστικά στο παιδί αλλά σε όλους όσους συμβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο στον σκοπό αυτό, δηλαδή στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και το κοινωνικό περιβάλλον.

Η γνώση της Παιδοψυχολογίας, εκτός από τους ψυχολόγους αφορά επιπλέον εκπαιδευτικούς και γονείς. Οι διδάσκοντες που έχουν εκπαιδευτεί στην Παιδοψυχολογία καλούνται να παρατηρούν ακούραστα την ιδιοσυγκρασία των παιδιών ώστε να εντοπίζουν τις ικανότητες και τα ταλέντα τους και να τα ενθαρρύνουν ως προς την έκφρασή τους. Παράλληλα, υποχρεούνται να εντοπίζουν τυχόν αδυναμίες στην ομαλή ανάπτυξή τους και να ενημερώνουν εγκαίρως τους γονείς και τους ειδικούς. Καθώς οι απαιτήσεις στον εκπαιδευτικό χώρο αυξάνονται όλο και περισσότερο, δημιουργείται η ανάγκη για εκπαιδευτικούς που συγκεντρώνουν στο πρόσωπό τους, το ρόλο του γονέα, του φίλου, του ψυχολόγου, κάτι στο οποίο αναμφίβολα βοηθάει η μελέτη της Παιδοψυχολογίας. Οι γονείς από την άλλη οφείλουν να προσαρμόζονται διαρκώς στις απαιτήσεις της νέας γενιάς και να φροντίζουν με κάθε δυνατό μέσο για την καλύτερη δυνατή ανατροφή των παιδιών τους. Η μελέτη της Παιδοψυχολογίας στην περίπτωση των γονιών είναι ευεργετική για πολλαπλούς λόγους: αφενός, μελετώντας τα ζητήματα της Παιδοψυχολογίας οι γονείς απομυθοποιούν καταστάσεις που τους φαίνονται τραγικές, δύσκολες και άλυτες, με αποτέλεσμα να οδηγούνται με περισσότερη ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στη λήψη αποφάσεων και την επίλυση.

Το πρόγραμμα Παιδοψυχολογίας του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ είναι πιστοποιημένο κατά το πρότυπο QTL της ACTA – Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους από 18 ετών και άνω, καθώς και σε γονείς ή μέλλοντες γονείς, νηπιαγωγούς, και γενικότερα παιδαγωγούς που ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με την εκπαίδευση παιδιών σχολικής ή/και προσχολικής ηλικίας.

Στο πιστοποιημένο πρόγραμμα Παιδοψυχολογίας οι σπουδαστές επιμορφώνονται πάνω στις παρακάτω ενότητες:

  • Εισαγωγικές παρατηρήσεις
  • Η ανάπτυξη του παιδιού
  • Ανάπτυξη της προσωπικότητας
  • Οι διαταραχές στα παιδιά
  • Η συμπεριφορά του παιδιού
  • Αποκωδικοποιώντας τις συμπεριφορές του παιδιού
  • Ανάπτυξη των δεξιοτήτων
  • Ο ρόλος των γονέων: Τεχνικές σωστής διαπαιδαγώγησης

Το πιστοποιημένο πρόγραμμα Παιδοψυχολογίας γίνεται 3 συνεχόμενες ώρες την εβδομάδα και έχει διάρκεια 12 μήνες. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος :

  • Οι σπουδαστές λαμβάνουν Δωρεάν την Ευρωπαϊκή κάρτα Νέων (εκδίδεται για σπουδαστές μας έως 30 ετών. Για τους σπουδαστές μας άνω των 30 ετών η ευρωπαϊκή κάρτα νέων μπορεί να εκδοθεί σε πρόσωπο της επιλογής τους που είναι έως 30 ετών).
  • Οι σπουδαστές λαμβάνουν την κάρτα μέλους του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ ώστε να επωφελούνται από τα ειδικά προνόμια ως μέλος της κοινότητας σπουδαστών μας
  • Κερδίζουν επίσης ένα από τα παρακάτω Δώρα (όποιο θέλετε):
  • Δωρεάν το πρόγραμμα προετοιμασίας για Πιστοποίηση πληροφορικής ECDL, με αναγνωρισμένη μοριοδότηση στο Δημόσιο και τον ΑΣΕΠ
  • ή Δωρεάν εκπτωτικά κουπόνια αξίας 200 € για να παρακολουθήσουν ένα άλλο πρόγραμμα της επιλογής σας με φυσικούς ομιλητές (εισηγητές) διάρκειας τουλάχιστον 4 μηνών.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πιστοποιημένο πρόγραμμα Παιδοψυχολογίας κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.