Άκρως επιτυχημένος ο 5ος ημιορεινός αγώνας Λευκοπηγής



Απολύτως αντάξια της περσινής καθ’ όλα πετυχημένης διοργάνωσης, ήταν και η φετινή. Για πέμπτη διαδοχική χρονιά η εθελοντική ομάδα αφήνει έναν εξαιρετικό συνολικό απολογισμό. Οι συντελεστές της διοργάνωσης και η Λευκοπηγή, απέδειξαν πως είναι σε θέση να φέρουν σε πέρας μια σπουδαία διοργάνωση και να την αναδείξουν σε ένα κορυφαίο γεγονός για την πόλη μας. Η αναγνώριση που χαίρει ο θεσμός, γεννά από όλους τους φορείς, θεσμικούς και εθελοντικούς καθώς και από τους χορηγούς, προσδοκίες για ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις τα επόμενα χρόνια.

Πάνω από 200 αθλητές-τριες κάθε ηλικίας από διάφορα μέρη της Ελλάδας, πρωταθλητές του ελληνικού στίβου στους δρόμους αντοχής και ημιαντοχής, δρομείς υγείας καθώς και μαθητές , όλοι τους με απίστευτο ενθουσιασμό κατέκλυσαν από νωρίς την κεντρική πλατεία του χωριού μας, δίνοντάς της ζωντάνια και παλμό που θύμιζε μία άλλη οπτική γωνιά των πραγμάτων. Στάθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης και έλαβαν μέρος στον ορεινό δρόμο των 21 χλμ, στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων ,στον αγώνα των 5 χλμ κ στον αγώνα 1,2 χλμ για μαθητές Δημοτικού και όχι μόνο

Ο εξαιρετικά φιλικός για αγώνα καιρός, το χειροκρότημα ενθάρρυνσης του κόσμου προς τους δρομείς στην κεντρική πλατεία και κατά μήκος της διαδρομής, η παρουσία των διαφόρων συλλόγων, η όμορφη διαδρομή, η συνοδεία μουσικής κατά μήκος της διαδρομής, συνέθεσαν την εικόνα και αυτού του αγώνα

Η 5η διοργάνωση , σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των συμμετεχόντων, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Μετά το τέλος του αγώνα, σε προσωπικές συνομιλίες με πολλούς δρομείς, διαπιστώσαμε πως ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι και δεν είχαν τίποτε αρνητικό να επισημάνουν. Αυτό δείχνει ότι επετεύχθη ο στόχος μας που ήταν να προσφέρουμε έναν υψηλού επιπέδου σε διοργάνωση αγώνα στον κόσμο, στρέφοντάς τον σ’ έναν υγιεινό τρόπο ζωής μέσω της άθλησης και της συμμετοχής στους δρόμους υγείας. Παράλληλα επετεύχθη και ο δεύτερος στόχος μας, που ήταν το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο της διοργάνωσης αφού πλέον όλες οι επιδόσεις και τα ρεκόρ που θα γίνονται, θα είναι επίσημα και η παρουσία πρωταθλητών μπορεί να ωθήσει τους μικρούς δρομείς-μαθητές αλλά και γενικότερα τους πολίτες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να γίνουν κομμάτι της αθλητικής κοινότητας

Τις απονομές των νικητών των αγώνων τις έκαναν εκπρόσωποι του Δήμου ,της κοινότητας και των συλλόγων.

Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο 5ος ορεινός αγώνας Λευκοπηγής επιβραβεύει τις προσπάθειες όλων εκείνων που συντέλεσαν σε αυτό το αποτέλεσμα και μας επιτρέπει να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά τις προσδοκίες μας και να θέσουμε υψηλότερους στόχους, υποσχόμενοι ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις ενόψει του επόμενου ραντεβού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους, ενώ πολλοί από αυτούς ταξίδεψαν από πολύ μακριά για να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε τη θετική τους διάθεση την οποία μετέδωσαν και σε εμάς.

Δεν πρέπει όμως να ξεχάσουμε και όλους τους αφανείς ήρωες, χωρίς τη βοήθεια των οποίων θα ήταν αδύνατη η επιτυχία της διοργάνωσης. Και μιλάμε φυσικά για τους εθελοντές, οι οποίοι ήταν εκεί, στους σταθμούς ανεφοδιασμού, στις διασταυρώσεις, στα σημεία κατά μήκος της διαδρομής, στην εκκίνηση και στον τερματισμό, στην γραμματεία και όπου αλλού ήταν χρήσιμοι και καμάρωναν γι’ αυτόν τον αγώνα, συμμετέχοντας ενεργά με συνέπεια, με πειθαρχία, με ανιδιοτέλεια, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.
Ευχαριστούμε την εθελόντρια Χρυσούλα Τσουκνίδα για την πολύτιμη βοήθεια της!!!

Και φυσικά θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους κατοίκους της Λευκοπηγής , οι οποίοι με το ζεστό τους χειροκρότημα ενθάρρυναν την προσπάθεια των συμμετεχόντων.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους φορείς και τους συλλόγους που βοήθησαν στην αίσια διεξαγωγή του αγώνα.

Ευχαριστούμε για τη σημαντική παρουσία και βοήθεια στον αγώνα, του γιατρού καρδιολόγου Στάθη Κουλούρη,ο οποίος προσέφερε ανιδιοτελώς τις πολύτιμες υπηρεσίες του συμβάλλοντας στην ιατρική κάλυψη του αγώνα. Ευχαριστούμε το ΕΚΑΒ , την ΕΡΑΔΥΜ και τους el Douro teams για την πολύτιμη βοήθεια τους στην αίσια διεξαγωγή του αγώνα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας που παρά τις δυσκολίες της εποχής βοήθησαν καθοριστικά!!!

Τέλος, δεν ξεχνάμε τον Παναγιώτη Αναστασιάδη,που δίνει τον δικό του αγώνα και όλοι μαζί μπορούμε να τον οδηγήσουμε στον τερματισμό!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.