Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη



Πάρε μέρος στις εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή την Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στην Κοζάνη στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ  (ώρα έναρξης 20:00)! Το μεγαλύτερο πολιτικό-πολιτιστικό Φεστιβάλ νεολαίας είναι για ακόμη μια χρονιά πιστό στο ραντεβού του. 

Η νέα γενιά με το ΚΚΕ 

για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” 

(Ν. Μπελογιάννης) 

Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα. 

Με αυτό το σύνθημα, εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του, το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» έχει αρχίσει το «ταξίδι» του σε όλη τη χώρα.  Μέσα από το πρόγραμμα και τις δραστηριότητές του στήνεται για να αποτελέσει μία ηχηρή πολιτική – πολιτιστική παρέμβαση για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας σε συνδυασμό με ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Στο Φεστιβάλ µας συναντιούνται εδώ και 47 χρόνια η ελπίδα, η δημιουργία, ο αγώνας. 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 

  • Συζήτηση στο Μαθητικό Στέκι για το σχολείο που έχουμε ανάγκη 
  • Αφιέρωμα στο αντιπολεμικό τραγούδι 
  • Συναυλία από τον Μιθριδάτη 

 

Σάββατο 10 Σεπτέμβρη

  • Συζήτηση στο Φοιτητικό Στέκι για το Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων
  • Συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη
  • Λαϊκό Γλέντι 

 

Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί και η μεγάλη πολιτική ομιλία από τον Γιάννη Πρωτούλη μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.  

Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση με θέμα «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους» – Τόλμησε στον αγώνα με το ΚΚΕ – Ασπίδα για το σήμερα, ελπίδα για το αύριο » . Επιπλέον θα υπάρχει έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής και  παιδότοπος.  

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.