Γρεβενά: Αρκούδα δεν άφησε όρθιο δέντρο σε κτήμα με αμυγδαλιές



Κατεστραμμένα δέντρα κομμένα στη μέση, σπασμένα κλαδιά και φαγωμένους τους καρπούς ήταν η εικόνα που αντίκρυσε ο ιδιοκτήτης ενός κτήματος με αμυγδαλιές στο ομώνυμο χωριό του Δήμου Γρεβενών μετά από την επέλαση αρκούδας.

Ο κ. Παναγιώτης Καραλιόλιος περιγράφει με παράπονο και δάκρυα στα μάτια τη ζημιά που έκανε η αρκούδα στα δέντρα που φροντίζει εδώ και 8 χρόνια αναμένοντας να πάρει τον καρπό. Η αρκούδα στο πέρασμα της και σε αναζήτηση τροφής, έκανε ζημιά στα μισά και πλέον από τα 120 δέντρα στο κτήμα που έχει στην κατοχή του ο ιδιοκτήτης στο χωριό Αμυγδαλιές Γρεβενών. Μάλιστα όπως τονίζει ο κ. Καραλιόλιος είναι η πρώτη φορά που βλέπει επιδρομή αρκούδας σε αμυγδαλιές. Εντυπωσιακό είναι πώς το ζώο σπάει τον εξωτερικό φλοιό και τρώει τον καρπό.

Οι κερασιές είναι η αδυναμία του άγριου ζώου όπως αναφέρει ο κ. Καραλόλιος, αφού εδώ και χρόνια σε κτήμα που διαθέτει με κερασιές δεν πρόλαβε ποτέ να γευτεί τον καρπό του καλοκαιρινού φρούτου εξαιτίας της αρκούδας. Όπως σημειώνει το κόστος για ηλεκτροφόρο περίφραξη είναι μεγάλο για τον ίδιο και ζητά την παρέμβαση των αρμοδίων με δεδομένο ότι η εμφάνιση της αρκούδας και στην δική τους περιοχή είναι συχνή.

Από το ertnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.