Πώς θα απομακρύνετε τις βλαβερές ουσίες από το νερό και τον αέρα



Πλέον, είναι γνωστό πως το νερό της βρύσης περιέχει μια πληθώρα από χημικές ουσίες, ενώ στον αέρα που αναπνέουμε ιδίως στο αστικό τοπίο εντοπίζονται πολλοί ρύποι. Όλα αυτά τα μικροσωματίδια περνούν μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό κι ενδέχεται να έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες. Για παράδειγμα, πολλά από αυτά έχουν συσχετιστεί με την εμφάνιση διαφόρων ασθενειών και προβλημάτων υγείας.

Η λύση για καθαρό νερό και αέρα καθημερινά είναι η εγκατάσταση των αντίστοιχων φίλτρων, όπως φίλτρα νερού και τα φίλτρα αέρα που μπορούν να αφαιρέσουν αποτελεσματικά κάθε επιβλαβή ουσία. Με μια έρευνα αγοράς μπορείτε να εντοπίσετε το σύστημα που να ταιριάζει στις απαιτήσεις σας.

Ποιες Επικίνδυνες Ουσίες Έχει το Νερό της Βρύσης;

#1 Υποπροϊόντα του Χλωρίου

Παρόλο που το χλώριο είναι μια ουσία με απολυμαντικές ιδιότητες, κρύβει κίνδυνο για τον άνθρωπο. Αυτό συμβαίνει γιατί τα υποπροϊόντα της χλωρίωσης είναι εξαιρετικά τοξικά. Ακόμα, έχει αποδειχθεί ότι τα προϊόντα της χλωρίωσης προκαλούν προβλήματα στον οργανισμό, όπως διάφορες μορφές καρκίνου, βλάβη στο συκώτι και το νευρικό σύστημα, αναιμία, αποβολή, ακόμα και προβλήματα κατά την ανάπτυξη των παιδιών. 

#2 Βαρέα Μέταλλα

Τα βαρέα μέταλλα είναι μια μεγάλη κατηγορία στοιχείων, μέσα στα οποία περιλαμβάνονται ο μόλυβδος, το αρσενικό, ο υδράργυρος, το χρώμιο, ο ψευδάργυρος και ο χαλκός μεταξύ άλλων. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι εξαιρετικά επικίνδυνα αφού είναι τοξικά και δρουν συσσωρευτικά. Έτσι, μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες, όπως καρκίνους και βλάβες στα ζωτικά όργανα. Γι’ αυτό και το υπολείμματα των βαρέων μετάλλων πρέπει ν’ απομακρύνονται από το νερό μέσα από τα φίλτρα νερού.

#3 Ίνες Αμιάντου

Ακόμα μια βλαβερή ουσία που βρίσκεται στο νερό της βρύσης είναι οι ίνες αμιάντου. Τα προηγούμενα χρόνια το δίκτυο υδροδότησης χρησιμοποιούσε κυρίως αμιαντοσωλήνες. Με τα χρόνια όμως, οι σωληνώσεις διαβρώνονται με αποτέλεσμα την απελευθέρωση ινών αμιάντου στο τρεχούμενο νερό. Αυτή η ουσία είναι υπεύθυνη για διάφορες παθήσεις, μερικές εκ των οποίων είναι πολύ σοβαρές.

#4 Φυτοφάρμακα

Υπολείμματα από από φυτοφάρμακα ενδέχεται να βρεθούν και στο νερό που πίνουμε και στον αέρα που αναπνέουμε. Έτσι παρότι η ζωή κοντά στη φύση και σε επαρχιακές πόλεις μπορεί να είναι καλύτερη, σε περιοχές με έντονη αγροτική δραστηριότητα, μπορεί να αιωρούνται βλαβερές ουσίες από φυτοφάρμακα στον αέρα. Μάλιστα, είναι τόσο επικίνδυνα που ακόμα και μια μικρή ποσότητα τους μπορεί να προκαλέσει σοβαρά θέματα. Όπως και τα βαρέα μέταλλα και τα φυτοφάρμακα συσσωρεύονται μέσα στον οργανισμό κι έτσι οι συνέπειές τους στην υγεία γίνονται εμφανείς μετά από καιρό. Γι’ αυτό και ο ιονιστής είναι μια λύση, που προκρίνεται ως ιδανική για τον καθαρισμό του αέρα στον χώρο μας.

Ο Καλύτερος Τρόπος για να τις Αφαιρέσετε

Τα φίλτρα νερού καθώς και τα φίλτρα αέρα είναι απαραίτητα ώστε να είστε σίγουροι για την ποιότητα του νερού που καταναλώνετε. Στην αγορά θα βρείτε φίλτρα νερού καθώς και ιονιστές αέρα για να διαλέξετε αυτό που καλύπτει τις ανάγκες σας. Όποιο κι αν επιλέξετε όμως, να είστε σίγουροι πως θα σας παρέχει κρυστάλλινο υγιεινό νερό και πραγματικά καθαρό καθημερινά.

Ψύκτες νερού

Οι ψύκτες νερού με ενσωματωμένο φίλτρο είναι μια καλή λύση για κάθε σπίτι. Πρόκειται για μια μικρή συσκευή που μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού σας εξυπηρετεί ή ακόμη και στο γραφείο σας, καθώς έτσι δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Δεν απαιτείται η συνδρομή ειδικού για την εγκατάστασή τους, καθώς τους τοποθετείτε απλώς στο σημείο που σας εξυπηρετεί. Στα πλεονεκτήματά τους συγκαταλέγεται και η εύκολη μεταφορά τους, ώστε να τους μεταφέρετε και στο εξοχικό σας για να έχετε καθαρό νερό παντού. 

Με τα φίλτρα νερού και αέρα αντίστοιχα μπορείτε ν’ απολαμβάνετε καθαρό νερό και αέρα χωρίς χημικά που βλάπτουν την υγεία σας. Βρείτε το σύστημα καθαρισμού που ταιριάζει στην περίπτωσή σας και απολαύστε την καθημερινότητά σας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.