Δολοφονία Βλάχου : Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο το αίτημα για ελαφρυντικά στον συζυγοκτόνο – Δικαίωση για τους συγγενείς του θύματος

Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο στις 4 Αυγούστου 2022 το αίτημα του συζύγου της Χρυσούλας Βλάχου, να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, καθώς και η αναίρεση της απόφασης που τον έκρινε ένοχο για την δολοφονία της συζύγου του.

Η δολοφονία της Χρυσούλας Βλάχου από τον Αύγουστο του 2010, έχει απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές και τις Δικαστικές Αρχές και κατά συνέπεια την κοινή γνώμη. Οι συγγενείς του θύματος 12 ολόκληρα χρόνια αναζητούν δικαίωση για τον άδικο θάνατο της αδερφής τους και όπως φαίνεται την έλαβαν με την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Έπειτα από μια μακρόχρονη δικαστική διαδρομή, ο σύζυγος της Χρυσούλας Βλάχου κρίθηκε ομόφωνα ένοχος σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό, για τη δολοφονία της συζύγου του, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, σε ισόβια ποινή φυλάκισης χωρίς ελαφρυντικά, τον Ιούλιο του 2019, ενώ ο ίδιος άσκησε Έφεση τον Μάιο του 2021 καταφεύγοντας στον Άρειο Πάγο.

Οι συγγενείς της Χρυσούλας Βλάχου, σήμερα αισθάνονται δικαιωμένοι, ενώ δήλωσαν στο KOZANILIFE.GR: «Η Χρυσούλα δεν γυρίζει πίσω, αλλά για την ψυχή της είναι μία δίκαιη απόφαση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη.Για ποιον έντιμο βίο να μιλήσουμε, όταν η Χρυσούλα ήταν φυλακισμένη στο ίδιο της το σπίτι και δεχόταν ενδοοικογενειακή βία. Όχι άλλα δικαιώματα στους φονιάδες. Η δικαιοσύνη έδειξε ότι ο δρόμος για το έγκλημα, είναι κλειστός. Ευχαριστούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη, ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κ. Μπίκα , τον πολιτικώς ενάγοντα και τον κ. Θεοδωρίδη για το φως που έριξε στην υπόθεση της Χρυσούλας.

Όλο το χρονικό της υπόθεσης που συγκλονίζει

Στις 23 Αυγούστου 2010, η 31χρονη γυναίκα βρίσκεται νεκρή μέσα στο σπίτι της, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Το γεγονός θεωρείται και καταγράφεται ως ατύχημα, όπως επικαλέστηκε ο σύζυγος της, ότι η άτυχη γυναίκα έπεσε από την εσωτερική σκάλα του σπιτιού τους. Στο πιστοποιητικό θανάτου ως αιτία θανάτου γράφεται ως “πτώση εξ ύψους”, ενώ στον χώρο του σπιτιού, όπως αναφέρουν οι οικείοι της δεν γίνεται αυτοψία την ημέρα του συμβάντος.

Σε δεύτερο χρόνο και έπειτα από τρεις μέρες, οι οικείοι της άτυχης γυναίκας ενημερώνονται από την Αστυνομία ότι θα πρέπει να γίνει αυτοψία στον χώρο, αφού ο ιατροδικαστής μέσω των φωτογραφιών που είχε στην κατοχή της η Αστυνομία υποδεικνύει ότι πρόκειται για χώρο εγκλήματος και όχι για τόπο ατυχήματος.

Οι φωτογραφίες της Αστυνομίας, είναι χαρακτηριστικές και ο τόπος του εγκλήματος δείχνει το τι έγινε ακριβώς εκείνο το πρωί. Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει αναλυτικά τα τραύματα του θύματος, όπως αναφέρει ο ιατροδικαστής, το θύμα δέχτηκε “πλήξεις από αμβλύ όργανο”.

Η Αστυνομία ξεκινάει μια διαδρομή για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ το 2013 ο Ανακριτής ανοίγει την υπόθεση και καλεί τους συγγενείς του θύματος για καταθέσεις.

Το 2014 ο σύζυγός βρίσκεται ενώπιον του Ανακριτή και Εισαγγελέα όπου απολογείται και ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος του για δολοφονία της συζύγου του, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ορίζεται δικάσιμος.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια από την δολοφονία της 31χρονης γυναίκας, ξεκινάει η δικαστική διαδρομή.

Πρωτόδικα, τον Ιανουάριο του 2017 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Φλώρινας, ο σύζυγός της Χρυσούλας Βλάχου, κρίνεται ομόφωνα ένοχος και καταδικάστηκε σε 20ετη ποινή φυλάκισης, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή με περιοριστικούς όρους, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο ίδιος. Μια πρωτοφανής απόφαση για τα δικαστικά δεδομένα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο πολιτικά ενάγων των συγγενών του θύματος ο κ. Κ. Μπίκας.

Σε δεύτερο βαθμό, στην εκδίκαση της Έφεσης, τον Ιούλιο του 2019 κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και καταδικάστηκε για τη δολοφονία της συζύγου του, χωρίς κανένα ελαφρυντικό με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Έπειτα από 12 έτη, ο ίδιος κατέφυγε στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, γεγονός όμως που απορρίφθηκε.

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.