Στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα της πλήρωσης της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Ανακοίνωση της Bουλευτή Κοζάνης κ. Καλλιόπης Βέττα, της Βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σίας Αναγνωστοπούλου και  του Βουλευτη του Βορείου τομέα Αθηνών Β1 και Τομεάρχη Εσωτερικών κ. Κώστα Ζαχαριάδη σχετικά με ερώτηση-αναφορά που κατέθεσαν στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού με θέμα: «Επιστολή-καταγγελία σωματείων για τις ενέργειες του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, σχετικά με  την πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού».

 

Η αναφορά συνυπογράφεται από 18 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στηρίζεται στην κοινή επιστολή της  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ, της  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ, του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ, της ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ και του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ, με θέμα: «Επιστολή-καταγγελία σωματείων για τις ενέργειες του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, σχετικά με  την πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού».

Στην επιστολή των σωματείων επισημαίνεται πως από την προκήρυξη της 27/7/2022 (αρ απόφασης 63/2022), για την πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού, σε σχέση με την προηγούμενη προκήρυξη που είχε κάνει το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στις 21/10/2021 (αρ απόφασης 95/2021), απουσιάζουν κομβικά στοιχεία της κείμενης νομοθεσίας, με αποτέλεσμα να μην διασφαλίζεται η αξιοκρατική συμμετοχή των υποψηφίων.

Με την παρούσα επιστολή τα σωματεία καταγγέλλουν επίσης, τον φωτογραφικό χαρακτήρα της τρέχουσας προκήρυξης καταδεικνύοντας πως αυτή δεν «[…]κινείται στο πλαίσιο της νομιμότητας, έχοντας ως αποτέλεσμα τη μη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας […]» και καταλήγουν ζητώντας «την άμεση απόσυρση και επαναπροκήρυξη της, ώστε να διασφαλιστεί η νομιμότητα και η αξιοκρατική μεταχείριση των υποψηφίων, σύμφωνα με τους κανόνες του δικαίου που ισχύουν  διεθνώς […]».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένουν τις απαντήσεις και τις ενέργειες των  αρμόδιων υπουργείων σε σχέση με την συγκεκριμένη αναφορά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.