Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ



Το να εκπαιδευτεί κάποιος στις Πρώτες βοήθειες είναι σημαντικό διότι είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα πράξει κατά τη διάρκεια μιας επείγουσας κατάστασης. Συγκεκριμένα, οι πρώτες βοήθειες σημαντικές αποτελούν γνώσεις τις οποίες κάποιος μπορεί να μη χρησιμοποιήσει ποτέ στη ζωή του αλλά στην περίπτωση που τις χρειαστεί, τότε αποτελούν γνώσεις ζωτικής σημασίας.

Οι τρόποι παροχής πρώτων βοηθειών ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες του θύματος και ταυτόχρονα με τις γνώσεις αυτού που τις παρέχει. Σημαντικό ρόλο παίζει το να γνωρίζει τι χρειάζεται ή τι δε χρειάζεται να κάνει αυτός που τις παρέχει. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του μιας και η αδρεναλίνη μπορεί να παίξει άσχημο παιχνίδι και να οδηγήσει στην εφαρμογή λανθασμένων τεχνικών οι οποίες αντί να καλυτερέψουν την κατάσταση, την επιδεινώνουν. Χρειάζεται να έχουμε υπόψιν ότι η σωστή εφαρμογή τεχνικών πρώτων βοηθειών μπορεί να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου.

Ένας γονέας χρειάζεται να γνωρίζει Πρώτες βοήθειες. Το ίδιο και ένας εκπαιδευτικός. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ατυχημάτων σε σχολεία που οι εκπαιδευτικοί δεν ήταν σε θέση να βοηθήσουν το θύμα με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Επιπροσθέτως, στους περισσότερους τομείς εργασίας θα έπρεπε να αποτελεί επιθυμητό προσόν η γνώση πρώτων βοηθειών για την πρόσληψη ενός εργαζομένου.

Το Πιστοποιημένο πρόγραμμα: Πρώτες βοήθειες του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ είναι απαραίτητο σε γονείς, εκπαιδευτικούς και γενικότερα σε όλους τους ενδιαφερόμενους από 18 ετών και άνω που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σε θέματα αντιμετώπισης ατυχημάτων και πρώτων βοηθειών.

Το πρόγραμμα είναι επιμορφωτικού/θεωρητικού χαρακτήρα και δεν απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γίνουν διασώστες, εκπαιδευτές πρώτων βοηθειών ή να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στο αντικείμενο των πρώτων βοηθειών. Διεξάγεται από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ και είναι πιστοποιημένο κατά το πρότυπο QTL της ACTA – Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στο πιστοποιημένο επιμορφωτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών οι σπουδαστές επιμορφώνονται πάνω στις παρακάτω ενότητες:

  • Βασικές αρχές εκπαίδευσης παροχής πρώτων βοηθειών
  • Εκπαίδευση πρώτων βοηθειών
  • Σημαντικές περιπτώσεις που χρήζουν πρώτων βοηθειών
  • Τροχαία Ατυχήματα
  • Εκπαίδευση πρώτων βοηθειών σε βρέφη και ανήλικους
  • Πρώτες Βοήθειες σε εργασιακό περιβάλλον: Οδηγός Εκπαιδευτή

Το Πιστοποιημένο πρόγραμμα: Πρώτες βοήθειες γίνεται 3 συνεχόμενες ώρες την εβδομάδα και έχει διάρκεια 5 μήνες. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος :

  • Οι σπουδαστές λαμβάνουν Δωρεάν την Ευρωπαϊκή κάρτα Νέων (εκδίδεται για σπουδαστές μας έως 30 ετών. Για τους σπουδαστές μας άνω των 30 ετών η ευρωπαϊκή κάρτα νέων μπορεί να εκδοθεί σε πρόσωπο της επιλογής τους που είναι έως 30 ετών).
  • Οι σπουδαστές λαμβάνουν την κάρτα μέλους του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ ώστε να επωφελούνται από τα ειδικά προνόμια ως μέλος της κοινότητας σπουδαστών μας
  • Κερδίζουν επίσης ένα από τα παρακάτω Δώρα (όποιο θέλετε):
    • Δωρεάν το πρόγραμμα προετοιμασίας για Πιστοποίηση πληροφορικής ECDL, με αναγνωρισμένη μοριοδότηση στο Δημόσιο και τον ΑΣΕΠ
    • ή Δωρεάν εκπτωτικά κουπόνια αξίας 200 € για να παρακολουθήσουν ένα άλλο πρόγραμμα της επιλογής σας με φυσικούς ομιλητές (εισηγητές) διάρκειας τουλάχιστον 4 μηνών.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πιστοποιημένο επιμορφωτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.