Έγκριση χρηματοδότησης για δράσεις του Δήμου Βοΐου



Σε συνέχεια υποβολής σχετικών προτάσεων χρηματοδότησης και αξιολόγησης αυτών από τις αρμόδιες υπηρεσίες διαχείρισης των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, ο Δήμος Βοΐου κατάφερε και έλαβε έγκριση χρηματοδότησης για τις κάτωθι τρεις δράσεις:

  • “Επιχορήγηση Δήμου Βοΐου για τη Λειτουργία μιας Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στον οικισμό Πενταλόφου”, προϋπολογισμού 941.700,00€ στο ΤΠΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ 2021 – 2025. 

Η δράση αφορά στη λειτουργία του πρώτου έτους της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στον οικισμό Πενταλόφου, συνολικής δυναμικότητας 40 θέσεων, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις στέγασης του Οδηγού Λειτουργίας Δομών Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων 

  1. “ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΣΤΗ Δ.Ε. ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ”, προϋπολογισμού 499.905,00€ στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

Το έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση με ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου μήκους 4 χλμ. περίπου, ο οποίος διέρχεται από τα αγροκτήματα Ομαλής, Αγιάσματος, Λευκαδίου, Σταυροδρομίου στη Δ.Ε. Τσοτυλίου και εξυπηρετεί πλήθος γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. 

  1. “Ενημέρωση μαθητών Δήμου Βοΐου με την μέθοδο της ρομποτικής εκπαίδευσης σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης” προϋπολογισμού 100.000,00€ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία”.

Η δράση περιλαμβάνει τη χρήση ανθρωπόμορφου ρομπότ με σκοπό την ενημέρωση μαθητών αλλά και του ευρύτερου κοινού του Δήμου Βοΐου για θέματα σχετικά με την προστασία περιβάλλοντος και των προστατευόμενων περιοχών, καθώς και τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης – συνεδρίου με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.