Πραγματοποιήθηκε περιοδεία από κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Τρανόβαλτο μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα



Περιοδεία πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του ΚΚΕ στις 23/8/2022 με επικεφαλής τον Γεωργακόπουλο Νίκο Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Σερβίων με την Λαϊκή Συσπείρωση στην τοπική κοινότητα Τρανοβάλτου όπου μετά την έντονη καταιγίδα και βροχή την Κυριακή 21/8 σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι κάτοικοι μετέφεραν την αγανάκτηση τους στην αντιπροσωπεία του Κόμματος. Έκαναν λόγο για την ελλιπή προετοιμασία αλλά και τα ανύπαρκτα μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης με αποτέλεσμα να δουν τα μαγαζιά τους στην κεντρική πλατεία του χωριού να πλημμυρίζουν με σοβαρές ζημιές σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν σε υπόγεια σπιτιών. Ταυτόχρονα πολλά σημεία του οδικού δικτύου έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες που καθιστούν ακατάλληλη την χρήση τους.

Η αντιπροσωπεία από την δική της πλευρά ανέδειξε ότι θα είναι δίπλα στο πλευρό των κατοίκων και θα κάνει προσπάθεια να αναδείξει το θέμα στην κατεύθυνση διεκδίκησης ουσιαστικών μέτρων.

Η αντιπροσωπεία ανέδειξε ότι στις καταστροφές αποτυπώνονται οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, της σημερινής της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων, καθώς και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, διότι δεν έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας αφού αυτά τα έργα βρίσκονται στην λογική κόστους – οφέλους και για αυτό δεν είναι επιλέξιμα.

Ταυτόχρονα, τονίστηκε η σημασία ότι δεν πρέπει οι κάτοικοι να συνηθίσουν σε τέτοια περιστατικά με τη λογική των «έντονων καιρικών φαινομένων» αλλά ότι θα πρέπει να διεκδικήσουν άμεση αποκατάσταση των ζημιών και δημιουργία ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδίου και υποδομών, με σκοπό την προστασία την ανθρώπινης ζωής και των περιουσίων των ανθρώπων ώστε στην επόμενη κακοκαιρία να μην επαναληφθούν τα ίδια προβλήματα.

Από το Γραφείο Τύπου
της Τομεακής Επιτροπής Κοζάνης του ΚΚΕ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.