Εκτεταμένες ζημιές στα ισόγεια εμπορικών καταστημάτων της Πτολεμαΐδας από την κακοκαιρία

 

Εκτεταμένες ζημιές καταγράφονται στα ισόγεια εμπορικών καταστημάτων της Πτολεμαΐδας, ως συνέπεια του μεγάλου όγκου νερού που έπεσε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, με τους επαγγελματίες να μετρούν οικονομικές απώλειες χιλιάδων ευρώ, χωρίς να γνωρίζουν εάν και πότε θα αποζημιωθούν.

Ιδιοκτήτης καταστήματος στην περιοχή της Λαϊκής Αγοράς κάνει λόγο για πληθώρα εμπορευμάτων, που λόγω της υγρασίας και της έντονης δυσοσμίας, θα αναγκαστεί να πετάξει, σε κάβα ποτών, οι ιδιοκτήτες «ψάρευαν» επί πολλές ώρες φιάλες με εκλεκτά κρασιά, ανεκτίμητης συναισθηματικής και μεγάλης οικονομικής αξίας ενώ περισσότερες από διακόσιες σπάνιες ετικέτες «πνίγηκαν» στο πλημμυρισμένο ισόγειο, ενώ, καταστήματα επί της οδού Πόντου, όπου τα ορμητικά νερά εισχώρησαν από το οδόστρωμα στο εσωτερικό των επιχειρήσεων τους, με τα αποθηκευμένα προϊόντα τους να έχουν καταστραφεί.

Πληγέντες και μη, έκαναν λόγο για πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα, ορισμένοι σημείωναν ότι θα πρέπει να γίνουν αναγκαίες παρεμβάσεις στα δίκτυα, αλλά, και να καθαρίζονται έγκαιρα τα φρεάτια ενώ εξέφραζαν φόβους για την πιθανότητα επανάληψης των ίδιων καταστάσεων. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχει γίνει καταγραφή μόλις του 10% των ζημιών που υπέστησαν ισόγεια εμπορικών καταστημάτων διαδικασία που θα πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί σύντομα, ώστε, μετά και την κήρυξη του Δήμου Εορδαίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να εξευρεθεί ο τρόπος για την καταβολή των αποζημιώσεων. Σε κάθε περίπτωση, αίτημα όλων των επαγγελματιών και των φορέων τους, είναι η ενίσχυση τους από την Πολιτεία για να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους.

Από το ertnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.