Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Εορδαίας λόγω των καταστροφών από την κακοκαιρία

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Εορδαίας κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα – ισχυρές βροχοπτώσεις πλημμύρες, που εκδηλώθηκαν στις 22-8-2022 στην πόλη της Πτολεμαΐδας και σε γειτονικές Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας. 

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά από το έγγραφο αίτημα του Δημάρχου Παναγιώτη Πλακεντά προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, ο οποίος με τη σειρά του το προώθησε άμεσα προς την Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου,  ενώ με βάση την απόφαση η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Εορδαίας θα έχει ισχύ για τους επόμενους 6 μήνες, δηλαδή έως και 22 Φεβρουαρίου 2023.

O κύριος Πλακεντάς δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την άμεση αποδοχή του σχετικού αιτήματος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, καθώς η κείμενη νομοθεσία σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας προβλέπει διαθέσιμους πόρους, μέσα, υλικά και την λήψη έκτακτων μέτρων αποκατάστασης ορισμένης χρονικής διάρκειας.  

Σημειώνεται ότι η προαναγγελθείσα για χθες τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Εορδαίας και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο, στην οποία θα μετείχε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί τελικά σήμερα αργά το μεσημέρι. Στη σύσκεψη θα συζητηθεί και η διαδικασία καταγραφής των ζημιών που προκλήθηκαν από την πλημμύρα, τόσο σε δημόσιους χώρους όσο και σε περιουσίες ιδιωτών που κατοικούν στο Δήμο Εορδαίας.  

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.