Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σιάτιστας για την αντιμετώπιση των ζώων που φιλοξενούνταν στο πρώην Στρατόπεδο ΛΥΒ της Σιάτιστας από τον Δήμο Βοΐου



Προς τους συνδημότες μας Βοϊώτες και κυρίως τους κάτοικους της Σιάτιστας.

Αιτούμενοι την προσοχή και την στήριξή σας, αναφερόμαστε στα γεγονότα που συνέβησαν από τις 5.5.2022 και συνεχίζουν να συμβαίνουν μέχρι και σήμερα αναφορικά με την αντιμετώπιση των ζώων που φιλοξενούνταν στο πρώην Στρατόπεδο ΛΥΒ της Σιάτιστας.

Ειδικότερα, με αίσθημα καθήκοντος και προκειμένου να γνωστοποιήσουμε σε όλους τους κατοίκους, την ακριβή κατάσταση με τα αδέσποτα στην περιοχή σας, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Μέχρι πρότινος και με απόφαση της Δημοτικής Αρχής, τα αδέσποτα ζώα «φιλοξενούνταν» στο πρώην Στρατόπεδο ΛΥΒ. Η παραμονή τους εκεί ήταν προσωρινή, καθώς ο χώρος αυτός είχε κριθεί ακατάλληλος από την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας και θα έπρεπε να μεταφερθούν, πάντα με προσοχή, έλεγχο και δίχως να βασανιστούν σε έναν πιο κατάλληλο χώρο.

Αντί αυτού, αυθαίρετα, ανεξέλεγκτα και δίχως να επιδειχθεί η ελάχιστη πρόνοια και φροντίδα στους σκύλους, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε εν μία νυκτί, την κατεδάφιση του μεγαλύτερου μέρους της περίφραξης στον χώρο, η οποία μάλιστα έλαβε χώρα προτού εκκενωθεί ο χώρος και απομακρυνθούν με ασφάλεια τα ζώα.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω πλημμελών ενεργειών της Δημοτικής Αρχής, ήταν αρκετοί σκύλοι να αφεθούν ανεξέλεγκτοι και πανικόβλητοι εξαιτίας του τρόμου που υπέστησαν με το γκρέμισμα της περίφραξης και εξαιτίας του χρόνιου εγκλωβισμού τους και να προκαλέσουν ζημιές στη γύρω περιοχή. 

Τα περισσότερα ζώα όμως, επίσης με εντολή της Δημοτικής Αρχής, εγκλωβίστηκαν με βάναυσο τρόπο (πνίχτες, φίμωτρα, ξύλα, καδρόνια) από τους υπαλλήλους του Δήμου και μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο, στο παλιό λατομείο στην Αγία Κυριακή Καλονερίου, σε χώρο δηλαδή που είχε κριθεί ως ο πλέον ακατάλληλος από τις αρμόδιος υπηρεσίες της Περιφέρειας, καθώς εκεί τα ζώα όχι μόνο δεν έχουν επαρκή στέγαση, αλλά βρίσκονται τελείως εκτεθειμένα σε συνθήκες καύσωνα και βρωμιάς.

Θέλουμε με το παρόν, να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους συνδημότες μας, οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν πώς ακριβώς έχει η κατάσταση με τα αδέσποτα και ότι ο Σύλλογός μας δεν είναι σε καμία περίπτωση υπεύθυνος για όλα όσα συμβαίνουν. Απεναντίας, ο Σύλλογός μας δρα, ενεργεί και πράττει, με αποκλειστικό γνώμονα την ευζωία των ζώων και είναι καθήκον μας να αναδεικνύουμε περιστατικά κακοποίησης τους. 

Εν κατακλείδι, ζητούμε από τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη δυσάρεστη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ευθύνες που βαραίνουν αποκλειστικά τους ίδιους και καλούμε συγχρόνως τους συνδημότες μας να σταθούν αρωγοί στο έργο μας για τη διασφάλιση της ευζωίας των αδέσποτων, με όποιον τρόπο μπορεί να βοηθήσει ο καθένας μας.

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.