Εορδαία: Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία – Αίτημα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης



Μεγάλες ζημιές καταγράφονται στην Πτολεμαΐδα και στους γύρω οικισμούς, μετά τη χθεσινά ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν κατά τις απογευματινές ώρες, με σφοδρές βροχοπτώσεις, συνεχείς κεραυνούς και αστραπόβροντα, και συνέπεια να πλημμυρίσουν δρόμοι, κατοικίες, καταστήματα και φρεάτια. Δέντρα ξεριζώθηκαν, ενώ, σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, με τη Δημοτική αρχή να θέτει ζήτημα κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, που ενισχύθηκαν από δυνάμεις γειτονικών Νομών. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι κλήσεις για απάντληση υδάτων υπερέβησαν τις 170, ενώ, απεγκλωβίστηκαν και οδηγοί τριών οχημάτων. Στον οικισμό του Περδίκκα, εξ αιτίας του μεγάλου όγκου νερού, έπεσε τοίχος και καταπλάκωσε όχημα προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Προβλήματα και στον, υπό κατασκευή, αγωγό του φυσικού αερίου, στην Άρδασσα κεραυνός χτύπησε γεωργικό ανελκυστήρα με αποτέλεσμα να καεί το μεγαλύτερο τμήμα του, στην Πτολεμαΐδα στην οδό Ελευθερίας, έπεσε γερασμένο δέντρο, ενώ, σε κεντρικό σημείο της πόλης αποκολλήθηκαν σοβάδες από πολυκατοικία, χωρίς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις, με τα ύψη της βροχής που έπεσαν να καταγράφουν επίπεδα ρεκόρ.

Ολη τη νύχτα οι κάτοικοι προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα σπίτια τους από τα νερά. Η ηλεκτροδότηση στην πόλη αποκαταστάθηκε στο μεγαλύτερο μέρος, λίγο μετά τις οχτώ το βράδυ, ενώ τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνέχιζαν το έργο των παρεμβάσεων τους σε μεμονωμένες κατοικίες οικισμών.

Από το ertnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.