Είναι εφικτό να ταξιδέψει κανείς φτηνά στην Ελλάδα;



Σε όποιο μέρος της χώρας μας και να ταξιδέψουμε το σίγουρο είναι ότι θα μας ενθουσιάσει και θα μας μαγέψει. Η Ελλάδα έχει όλα όσα χρειάζεται κανείς: έντονη νυχτερινή ζωή, μερικές από τις πιο γραφικές παραλίες του κόσμου, ονειρεμένα νησιά, ζωντανή ιστορία, εξαιρετικό φαγητό και φιλόξενους ανθρώπους. Για να μπορείτε λοιπόν ανά πάσα στιγμή να γεύεστε όλες τις ομορφιές της χώρας μας, στο παρακάτω άρθρο θα σας αναφέρουμε μερικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κάνετε εκπληκτικές διακοπές στην Ελλάδα με χαμηλό προϋπολογισμό.

1. Πώς θα σας βγει οικονομικό ένα ταξίδι στην Ελλάδα;

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί πλέον οι τιμές των καυσίμων, το ταξίδι με το αυτοκίνητο ή το πλοίο, μπορεί να βγει μακράν πιο ασύμφορο και πολυέξοδο σε σχέση με το αεροπλάνο. Η συμβουλή μας; Χρησιμοποιήστε τις σωτήριες μηχανές αναζήτησης πτήσεων για να βρείτε τα πιο φτηνά αεροπορικά εισιτήρια για το μέρος που έχετε τσεκάρει. Το eSky.gr είναι από τις αγαπημένες μας μηχανές αναζήτησης. Αναζητά ιστοσελίδες και αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, και σας εγγυάται πάντα ότι δεν έχει αφήσει καμία πέτρα αναποδογυρισμένη μέχρι να βρει την πιο φθηνή τιμή για εσάς!

2. Πότε να πάτε στα νησιά;

Η εξοικονόμηση χρημάτων όταν ταξιδεύουμε στην Ελλάδα είναι επίσης εφικτή αν φανούμε αρκετά έξυπνοι, ώστε να ταξιδέψουμε κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων μηνών. Αποφεύγοντας τις περιόδους αιχμής του Ιουλίου και του Αυγούστου, μπορείτε να μειώσετε κατά πολύ το κόστος και τον συνωστισμό! Όλα τα υπέροχα νησιά μας αλλά και η κυρίως χώρα είναι πολύ πιο όμορφα χωρίς τον υπερβολικό κόσμο. Εάν είστε διαθέσιμοι να ταξιδέψετε άλλους μήνες, σκεφτείτε να πάτε τον Μάιο ή τον Σεπτέμβριο. Θα αποτελέσει την ιδανική λύση, αν εξακολουθείτε να θέλετε να απολαύσετε το καλοκαίρι χωρίς τις εξωφρενικές τιμές. Και επειδή μια δοκιμή θα σας πείσει, πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.esky.gr/aeroporika-eisitiria/0/0/ci/mjt/mytilhnh και ανακαλύψτε τις τρομερές τιμές που μπορείτε για παράδειγμα να βρείτε στην Μυτιλήνη τις περιόδους εκτός σεζόν. Άλλωστε, ο καιρός στην Ελλάδα είναι μεσογειακός. Αυτό σημαίνει ότι αναμφίβολα θα έχετε εξαιρετικό καιρό στην παραλία και κατά τους λιγότερο παραδοσιακούς μήνες, όπως τον Μάιο ή τον Οκτώβριο.

3. Ποια μέρη της Ελλάδας είναι τα πιο οικονομικά το καλοκαίρι;

Δώστε την ευκαιρία σε outsider προορισμούς. Επιλέξτε να επισκεφθείτε για παράδειγμα νησιά όπως η Λήμνος, η Σύρος και η Λέσβος, αντί για τα διάσημα ελληνικά νησιά όπως η Σαντορίνη ή η Μύκονος. Θα έχετε τις ίδιες παραλίες, τους ίδιους χαλαρωτικούς ρυθμούς και το ίδιο υπέροχο φαγητό. Στην πραγματικότητα, θα είναι ακόμη πιο όμορφα λόγω της λιγότερης πολυκοσμίας! Το καλύτερο μέρος όλων αυτών; Στο τέλος δεν θα ξοδέψετε τόσα πολλά όσα νομίζετε. Αυτά τα μέρη δεν χρεώνουν υπερβολικά και παράλογα σε αντίθεση με τα υπέρ-δημοφιλή αντίστοιχα. Η χώρα μας είναι γεμάτη από πολλά κρυμμένα διαμάντια που αξίζει να εξερευνήσετε για να χορτάσετε την περιπλάνησή και τις διακοπές σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε και θα χαρείτε αυθεντικές εικόνες και ήχους, ανέγγιχτα από τις επιπτώσεις του μαζικού τουρισμού.

4. Πόσο καιρό πιο πριν να κάνετε την κράτηση σας;

Είναι καλό να κλείνετε πάντα εκ των προτέρων το ξενοδοχείο σας, το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας, τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια και το αεροπορικό σας εισιτήριο, αν θέλετε να έχετε την καλύτερη τιμή για τις διακοπές σας. Από προσωπική πείρα, ιδανικά θα ήταν να κλείνετε πρώτα τα αεροπορικά εισιτήρια και να προγραμματίσετε το ταξίδι σας γύρω από τις φθηνότερες ημερομηνίες. Το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων αλλάζει συνεχώς και είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς την καλύτερη στιγμή για να αγοράσει. Είναι έξυπνο να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας 6-12 μήνες νωρίτερα και να αγοράσετε τουλάχιστον 2-3 μήνες νωρίτερα. Μπορείτε να πληρώσετε σχεδόν 30% λιγότερο αν κάνετε κράτηση μερικούς μήνες πιο πριν, καθώς οι τιμές τείνουν να αυξάνονται όσο πλησιάζει η στιγμή και θα καταλήξετε να πληρώνετε περισσότερα για την ίδια υπηρεσία ή ακόμη και για υπηρεσίες  χαμηλότερης ποιότητας. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.