«Ταξιδεύω Γρεβενά»: Βάλια Κάλντα, ένας επίγειος παράδεισος – Δείτε το βίντεο



Το πέμπτο κατά σειρά διαδικτυακό βίντεο της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Γρεβενών με τίτλο «Ταξιδεύω Γρεβενά», παρουσιάζει τον περίφημο Εθνικό Δρυμό της Πίνδου, με πυρήνα του τη μαγευτική Βάλια Κάλντα, που στη βλάχικη διάλεκτο σημαίνει «ζεστή κοιλάδα».

Ψηλές, βραχώδεις κορυφές, μοναδικά πετρώματα, καθάρια ποτάμια, πυκνά δάση μαύρης πεύκης και υπεραιωνόβια ρόμπολα, αλπικές λίμνες, πολύτιμα ενδημικά φυτά, άγρια ζώα απειλούμενα με εξαφάνιση και σπάνια αρπακτικά, δημιουργούν – αδιαμφισβήτητα – ένα ξεχωριστό οικολογικό οικοσύστημα, πολύπλευρης και πολυσύνθετης περιβαλλοντικής αξίας.

Η όμορφη πεζοπορική διάσχιση της Βάλια Κάλντα κατά μήκος του ορμητικού και ατίθασου Αρκουδορέματος με τα κρυστάλλινα νερά του, η οποία παρουσιάζεται στο βίντεο καρέ-καρέ, αποτελεί ένα από τα ωραιότερα σημεία του Δρυμού, που αξίζει να επισκεφθείτε μέσα από περιηγητικά μονοπάτια και φυσιολατρικές διαδρομές.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.