Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η συμπλήρωση ως προς την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών από τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022 στη Φλώρινα – 128 αιτήσεις για διενέργεια αυτοψίας και 2 μελέτες επισκευής



Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3374/Β/01.07.2022), η Απόφαση τροποποίησης των οριοθετημένων περιοχών της ΠΕ Φλώρινας που επλήγησαν από τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022, και συμπληρώθηκαν ως παρακάτω:

ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ:

 – Δημοτική Κοινότητα Ασπρογείων της Δημοτικής Ενότητας Αετού.

 – Δημοτικές Κοινότητες Ξινού Νερού και Πετρών της Δημοτικής Ενότητας Αμυνταίου. 

– Δημοτική Κοινότητα Φιλώτα της Δημοτικής Ενότητας Φιλώτα.

 ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ: 

– Δημοτικές Κοινότητες Βατοχωρίου και Κρυσταλλοπηγής της Δημοτικής Ενότητας Κρυσταλλοπηγής.

– Δημοτικές Κοινότητες Αγίου Αχιλλείου, Αγίου Γερμανού, Ανταρτικού, Καλλιθέας, Λαιμού και Λευκώνος της Δημοτικής Ενότητας Πρεσπών. 

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: 

– Δημοτικές Κοινότητες Κλαδορράχης, Μαρίνης, Μεσοκάμπου και Νέου Καυκάσου της Δημοτικής Ενότητας Κάτω Κλεινών. 

– Δημοτικές Κοινότητες Λόφων και Παλαίστρας της Δημοτικής Ενότητας Μελίτης. 

– Δημοτικές Κοινότητες Δροσοπηγής, Κολχικής και Περάσματος της Δημοτικής Ενότητας Περάσματος. 

Η συμπλήρωση των περιοχών έγινε μετά από την διαπίστωση ότι δεν περιλαμβάνονται  όλες οι περιοχές στο αρχικό ΦΕΚ Οριοθέτησης Σεισμόπληκτων Περιοχών,  και μετά από σχετικό αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Σωτήρη Βόσδου. 

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία από την Δ.Α.Ε.Φ.Κ. Βορείου Ελλάδος,  έχουν κατατεθεί 128 αιτήσεις για διενέργεια αυτοψίας σε πληγέντα κτήρια ενώ  έχουν υποβληθεί 2  μελέτες επισκευής.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.