Δήμος Γρεβενών: Απώλειες σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο από τη χαλαζόπτωση στην κοινότητα Ανθρακιάς – Δείτε το βίντεο



Στην κοινότητα Ανθρακιάς του Δήμου Γρεβενών βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 2 Ιουλίου 2022, ο Δήμαρχος Γιώργος Δασταμάνης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Χρήστο Τριγώνη, προκειμένου να δει από κοντά την έκταση των ζημιών που άφησε πίσω του το δυνατό χαλάζι, το οποίο έπληξε το χωριό το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με τους δημότες του οικισμού, οι απώλειες σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο είναι αρκετά σοβαρές ενώ ανάλογες είναι και οι φθορές που καταγράφηκαν σε τεχνικές υποδομές λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Ο κ.Δασταμάνης επισήμανε ότι από πλευράς Δημοτικής Αρχής θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εκείνες ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να διευθετηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η αποκατάσταση των προβλημάτων, τα οποία εμπίπτουν άμεσα στις αρμοδιότητες του Δήμου, δηλώνοντας παράλληλα την πλήρη ετοιμότητά του στην παροχή οποιασδήποτε βοήθειας του ζητηθεί.

Υπογραμμίζεται ότι εκτός από την κοινότητα της Ανθρακιάς, τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν επίσης και τους οικισμούς Βατολάκκου και Ταξιάρχη όπου και εκεί σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.