Δήμος Γρεβενών: Η Μαρία Παπαγεωργίου στη γενέτειρά της – Μουσική παράσταση της κορυφαίας Γρεβενιώτισσας δημιουργού



Στο πλαίσιο των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Γρεβενών “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022”, η Δημοτική Αρχή προσκαλεί όλες και όλους να τιμήσουν με την παρουσία τους την ξεχωριστή Γρεβενιώτισσα καλλιτέχνιδα Μαρία Παπαγεωργίου, η οποία – μαζί με τους συνεργάτες της – προετοιμάζει μια μοναδική μουσική παράσταση στη γενέθλια πόλη της.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας 11 Ιουλίου 2022 στο Υπαίθριο Θέατρο “Καστράκι” του Άλσους Θεοδωρίδη στις 20:30 και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η αγαπημένη μας Μαρία ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα ως μουσικός και δασκάλα φωνητικής. Ερμηνεύει, συνθέτει και στήνει παραστάσεις με εντελώς προσωπικό καλλιτεχνικό στίγμα και πιστό ακροατήριο που αυξάνεται συνεχώς. Έχει κυκλοφορήσει προσωπικούς δίσκους και συνεργάστηκε με αξιόλογους ερμηνευτές του ελληνικού πενταγράμμου (Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Τάνια Τσανακλίδου, Φοίβος Δεληβοριάς, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Χρήστος Θηβαίος, Μελίνα Κανά και άλλους). Σε μια κορυφαία στιγμή για την έως τώρα πορεία της συνεργάστηκε με τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη, δημιουργώντας τον δίσκο «Αλληλογραφία» ύστερα από πρόταση του ίδιου του συνθέτη για μία δεύτερη ανάγνωση σε δέκα τραγούδια του.

Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Μια Χαραμάδα Πανικού”, μία προσωπική αφήγηση για τις κρίσεις πανικού, ενώ την ίδια χρονιά δημιουργεί το μουσικό σχήμα HomeBound, με το οποίο πραγματοποιεί συναυλίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε σημαντικές σκηνές της Αθήνας (Σταυρός του Νότου, Gazarte, Κήπος Μεγάρου Μουσικής, Μουσείο Γουλανδρή, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος).

Την άνοιξη του 2020, εν μέσω πανδημίας, κυκλοφόρησε ψηφιακά τον δίσκο ΕΣΟΡίΑ, που περιλαμβάνει επτά έργα διεθνούς ρεπερτορίου. Έχει γράψει ορχηστρικά θέματα για ταινίες μικρού μήκους και απέσπασε βραβείο στο μηνιαίο φεστιβάλ Καννών τον Σεπτέμβριο του 2021 για την πρωτότυπη μουσική της στην ταινία μικρού μήκους “Paradox” της Σουλτάνας-Τατιάνας Κουμούτση. Είναι performer στο χοροθέατρο Quasi Stellar της Αποστολίας Παπαδαμάκη και πρόσφατα εργάστηκε ως παραγωγός στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, παρουσιάζοντας την εκπομπή «Τα Τραγούδια των Άλλων».

Ο Δήμος Γρεβενών, στηρίζοντας εμπράκτως τους νέους δημιουργούς, προγραμματίζει μια σειρά καλοκαιρινών εκδηλώσεων και δράσεων στην πόλη μας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε συνδημότες και επισκέπτες, να απολαύσουν ελεύθερα και δωρεάν όμορφες βραδιές πολιτισμού που τόσο πολύ μας έλειψαν.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.