Πώς να ξέρετε αν το νήπιό σας είναι αλλεργικό σε ορισμένα τρόφιμα



Οι περισσότερες τροφικές αλλεργίες προκαλούνται κατά την παιδική ηλικία ή την πρώιμη ενήλικη ζωή. Τα παιδιά με αλλεργίες πρέπει να ελέγχονται από τους γονείς τους.

Όταν αρχίζετε να ταΐζετε για πρώτη φορά το μωρό σας στερεά τροφή, είναι φυσιολογικό να ανησυχείτε και να έχετε πολλές ερωτήσεις. Οι τροφικές αλλεργίες μπορεί να επηρεάσουν το ανοσοποιητικό σύστημα των νηπίων και να προκαλέσουν αντισώματα. Το νήπιο μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρά, δυνητικά απειλητικά για τη ζωή του, προβλήματα υγείας. Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν τις τροφές στις οποίες τα παιδιά τους είναι αλλεργικά. Η τροφική αλλεργία μπορεί συχνά να είναι γενετική. Εάν ένας γονέας έχει μια εποχική αλλεργική αντίδραση, είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει και τα παιδιά του. Τα περισσότερα παιδιά θα ξεπεράσουν τις τροφικές αλλεργίες καθώς μεγαλώνουν. Συνιστάται να ξεκινήσετε στερεές τροφές με το μωρό το συντομότερο δυνατό, μετά τους 6 μήνες. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις τροφικές αλλεργίες στα παιδιά, αν είστε νέος γονέας.

Ποιες είναι ορισμένες τροφικές αλλεργίες που είναι συχνές στα νήπια;

Τα πιο συνηθισμένα αλλεργιογόνα που προκαλούν αλλεργική αντίδραση στα νήπια είναι:

το γάλα (ζωικό γάλα, εάν έχει αρχίσει πριν από την ηλικία του ενός έτους για τα μωρά)

Φιστίκια

Αυγά

Ψάρια

Σιτάρι

Σόγια

Καρύδια

Αμύγδαλα

Κάσιους

Γαρίδες

Αστακοί

Θα μπορούσε να πρόκειται για τροφική αλλεργία στα νήπια εάν το παιδί σας αντιδρά σε κάποιο από αυτά τα τρόφιμα. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας εάν υποψιάζεστε ότι το παιδί σας έχει αλλεργία στο τρόφιμο. Στη συνέχεια, δεν θα πρέπει να δίνετε το συγκεκριμένο τρόφιμο στο παιδί σας.

Πώς να αναγνωρίσετε την τροφική αλλεργία σε ένα νήπιο;

Οι γονείς γνωρίζουν πολύ καλά το γεγονός ότι τα παιδιά μπορεί να είναι επιλεκτικοί στην κατανάλωση φαγητού, ιδίως όταν πρόκειται για πράσινα φυλλώδη λαχανικά ή υγιεινά τρόφιμα. Η επιλεκτικότητα δεν πρέπει να συγχέεται με την αλλεργία. Πώς μπορούν οι γονείς να καταλάβουν αν το παιδί τους έχει τροφική αλλεργία;

Οι περισσότεροι γονείς δεν γνωρίζουν ότι το παιδί τους έχει αλλεργία μέχρι να χρειαστεί να το δοκιμάσουν και να παρουσιάσουν σοβαρή αντίδραση. Είναι σαν να παίζουν τα καζίνο NetBet. Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν τα σημάδια και τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν όταν ένα νήπιο εισάγεται σε ένα νέο τρόφιμο. Για να αποκλείσετε τις αλλεργίες, είναι καλύτερο να εισάγετε νέες τροφές στο παιδί σας το πρωί.

Συμπτώματα τροφικών αλλεργιών στα νήπια

Ένα ή περισσότερα από τα όργανα του νηπίου μπορεί να επηρεαστούν από τις αλλεργικές αντιδράσεις. Μετά την πέψη της τροφής, το νήπιο μπορεί να εμφανίσει τροφική αλλεργία σε νήπιο συμπτώματα δερματικά προβλήματα όπως:

Πρήξιμο

Κνησμός

εξανθήματα (έκζεμα)

Κόκκινες κηλίδες

Κνησμώδεις εξογκώματα (κνίδωση)

Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ρινική καταρροή ή εξομολογήσεις, δακρύρροια, ερυθρότητα και φαγούρα γύρω από τα μάτια.

Οι τροφικές αλλεργίες μπορεί να επηρεάσουν άμεσα τους αεραγωγούς ενός νηπίου, προκαλώντας δύσπνοια, συριγμό, σφίξιμο στο στήθος και δυσκολία στην αναπνοή.

Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν απώλεια συνείδησης, κοιλιακό πόνο, ναυτία, ζάλη, ζάλη, ζάλη καθώς και ζαλάδα και ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς.

Παρόλο που τα νήπια μπορεί να μην είναι σε θέση να επικοινωνήσουν πλήρως τα συμπτώματά τους, οι γονείς θα πρέπει να κατανοήσουν τα συναισθήματα του παιδιού τους. Θα πρέπει να ελέγξετε αν το μωρό τρίβει πολύ το στόμα του ή αν υπάρχει ερυθρότητα γύρω από την περιοχή.

Τι πρέπει να κάνετε αφού μάθετε για τις αλλεργίες ενός νηπίου;

Το παιδί σας μπορεί να έχει τροφική αλλεργία εάν παρατηρήσετε σημάδια. Ένας επαγγελματίας ιατρός μπορεί να εντοπίσει την τροφική αλλεργία και να δημιουργήσει ένα σχέδιο θεραπείας. Η αποφυγή της τροφής που προκαλεί αλλεργίες είναι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπισή τους. Θα πρέπει επίσης να διασφαλίσετε ότι τα νήπια σας είναι σε θέση να κατανοήσουν τα συστατικά πριν τα καταπιούν. Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι το παιδί σας γνωρίζει τις τροφικές αλλεργίες που υπάρχουν σε εστιατόρια και συγγενείς.

Πότε είναι σκόπιμο να ζητήσετε επείγουσα βοήθεια;

Ένα παιδί που έχει τροφική αλλεργία μπορεί να είναι τρομακτικό και αγχωτικό. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε το φαγητό του παιδιού σας και να είστε έτοιμοι για έκτακτη ανάγκη. Θα πρέπει να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια εάν το παιδί σας φάει τροφή που προκαλεί αλλεργία. Είναι πιθανό το παιδί σας να έχει αλλεργία στο τρόφιμο, εάν εμφανίσει ασυνήθιστα συμπτώματα όπως πόνο στο στήθος, ναυτία, εμετό, απώλεια αισθήσεων, δυσκολία στην κατάποση ή δυσκολία στην αναπνοή μετά το φαγητό. Για βοήθεια σε τέτοιες περιπτώσεις, επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.