Το μονοπώλιο υπεράσπισης της δημοκρατίας και της παγκόσμιας ειρήνης οι ΗΠΑ το παραχώρησαν στις πολεμικές βιομηχανίες – Του Μιχάλη Ραμπίδη



ΟΙ ΠΕΝΤΕ (5) ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΠΛΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ (Lockheed Martin, Boeing, Raytheon, General Dynamics & Northrop Grumman)

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης:

-ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ! Τα τεράστια κέρδη αλλά και η ίδια η ύπαρξη των πολεμικών βιομηχανιών προϋποθέτουν «ορθή χρήση» ή και παράκαμψη της διπλωματίας, δημιουργία εντάσεων, συγκρούσεων και τελικά πολέμους. Μια διαχρονική «τεχνική» των ηγετών των μεγάλων δυνάμεων, που ανήγαγαν σε «επιστήμη» οι ιέρακες της πολιτικής των ΗΠΑ.

-Κάθε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ υποχρεούται σε εξοπλιστικά προγράμματα με 2% κάθε χρόνο επί του ΑΕΠ. Τα τελευταία επίσημα στοιχεία του ΝΑΤΟ που εκδόθηκαν 31 Μαρτίου 2022 τοποθετούν στην κορυφή την Ελλάδα με 3,59% ενώ το 2014 ήταν 2,2% του ΑΕΠ. Ακολουθούν οι ΗΠΑ με 3,57%, η Πολωνία με 2,34%, το Ηνωμένο Βασίλειο με 2,25%, η Κροατία, η Εσθονία και η Λετονία με 2,16%. Όλες οι άλλες χώρες βρίσκονται κάτω από το όριο του 2% που έχει θέσει το ΝΑΤΟ σαν αποδεκτό για τις αμυντικές ανάγκες του. Η Τουρκία έχει 1,60% επί του ποσοστού του δικού της ΑΕΠ. Ο μέσος όρος των νατοϊκών χωρών είναι 1,62%. Η Ελλάδα με δηλωμένο προσωπικό Ενόπλων Δυνάμεων 110 χιλιάδες πληρώνει το 55,4% των αμυντικών δαπανών για αμοιβές προσωπικού. Το ποσοστό είναι από τα υψηλότερα όταν στην Γαλλία είναι 42,9%, στην Γερμανία 41,8%, στις ΗΠΑ είναι 37,4% και στο Ην. Βασίλειο 31,8%.

-Πριν τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το πεντάγωνο είχε αποφασίσει για την επόμενη δεκαετία, δαπάνες 7,3 τρις. εκ. δολ. για να ελέγχει την Κίνα, την μεγάλη οικονομική δύναμη. Το ποσό αυτό θεωρείται σήμερα ανεπαρκές από τους λομπίστες των πολεμικών βιομηχανιών. Από το 2014 οι ΗΠΑ έστειλαν «βοήθεια» στην Ουκρανία (προμήθεια όπλων, παροχή υλικού και στρατιωτική εκπαίδευση) 5 δις. δολ. Από την ρωσική εισβολή και μετά η κυβέρνηση Μπάιντεν έστειλε «βοήθεια» στην Ουκρανία 6,5 δισ. δολ ποσό που αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα! Η Ουκρανία μπορεί να μην έχει λεφτά το ΔΝΤ όμως ….

-Το μέγεθος των στρατιωτικών εξοπλισμών των ΗΠΑ «υποχρεώνει» και τους συμμάχους σε μεγάλες αυξήσεις, για να αντιμετωπίσουν από κοινού Κίνα, Ρωσία και τις ξυμμάχεις αυτών. Μπαίνει επισήμως στο κόλπο των εξοπλισμών αρχικά με 100 δις ΕΥΡΩ και η Γερμανία. Επιπρόσθετα οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας αυξάνουν κι άλλο το αγαθό της Ενέργειας, που καλούνται να πληρώσουν ακριβά οι Ευρωπαίοι καταναλωτές. Και μέσα από αυτή τη χασούρα το κέρδος για το LNG (Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο-Φ.Α.) που παράγουν οι ΗΠΑ από σχιστόλιθο είναι μεγάλο. Μια Ευρωπαϊκή οικογένεια πληρώνει οκτώ (8) φορές περισσότερο το Φ.Α, από την αντίστοιχη οικογένεια των ΗΠΑ !!! Περίπου τα ίδια ισχύουν και με την Ηλεκτρική Ενέργεια. Και ζούσαν οι Αμερικανοί υπέροχα κι εμείς ακόμα και με το φόβο του επισιτισμού στον 21ο αιώνα, τόσο καλά! Με δουλικότητα ομολογούνται χωρίς αιδώ από τους «νάνους» ευρωπαίους «ηγέτες» πως αναμένονται τα χειρότερα …. Εντωμεταξύ το ρούβλι είναι το νόμισμα με την καλύτερη απόδοση στον κόσμο!

-Οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί φέρνουν θησαυρούς στα ταμεία των πολεμικών βιομηχανιών, παράλληλα όμως στερήσεις και φτώχεια στους λαούς, του λεγόμενους «συμμάχους» που αγοράζουν τους πανάκριβους εξοπλισμούς του πολέμου. Τρανό παράδειγμα τα κράτη της ΕΕ που βρίσκονται στην είσοδο μια ατέρμονης πορείας, με πολύ βαριές οικονομικές για την ώρα επιπτώσεις. Οι ΗΠΑ κείνται ως συνήθως μακράν ….

-Η τελική κατάληξη του πολέμου όμως κυρίως για όσους τον βιώνουν άμεσα, σημαίνει για τα κράτη χρέη και υποταγή, για τις υποδομές καταστροφές και τεράστια κονδύλια ανοικοδόμησης και για τους εμπόλεμους λαούς δυστυχία, ζωές χαμένες-θανάτους, θυσία στον Άρη, αεί θεό του πολέμου ….

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Το μονοπώλιο υπεράσπισης της δημοκρατίας και της παγκόσμιας ειρήνης οι ΗΠΑ το παραχώρησαν στις πολεμικές βιομηχανίες – Του Μιχάλη Ραμπίδη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.