ΠΑΣΟΚ Κοζάνης: «Όταν η τιμή της αμόλυβδης έχει φτάσει σχεδόν τα 2,50 ευρώ το fuel pass και το power pass θα εξανεμιστούν σε χρόνο μηδέν»



H Κυβέρνηση με τις στρατηγικές της επιλογές έχει φτάσει στο σημείο να παρακολουθεί την αύξηση των τιμών στα καύσιμα και στα προϊόντα σαν απλός παρατηρητής. Οι επιδοματικές πολιτικές  δεν είναι η λύση για την καλπάζουσα ακρίβεια. Όσο αδιαφορεί για τον έλεγχο της αγοράς το ράλι των τιμών θα είναι δίχως τέλος. Με τα σημερινά δεδομένα όταν η τιμή της αμόλυβδης έχει φτάσει σχεδόν τα 2,50 ευρώ το fuel pass και το power pass θα εξανεμιστούν σε χρόνο μηδέν. 

Είναι γεγονός ότι η τιμή της βενζίνης οδεύει στα 3 ευρώ το λίτρο και η απροθυμία της κυβέρνησης να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες της Ελλάδας και της Κοζάνης να φτωχοποιούνται. 

Η κυβέρνηση έχει εισπράξει για το πρώτο εξάμηνο του 2022 σχεδόν 1 δισεκατομμύριο περισσότερο Φ.Π.Α σε σχέση με τον προϋπολογισμό. Αυτά τα χρήματα είναι αναγκαίο να επιστρέψουν στους πολίτες, που η αγοραστική τους συνεχώς μειώνεται. Με ημίμετρα δεν λύνεται το πρόβλημα

-Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι:

  • Μείωση του του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα,
  • Μείωση  του ΦΠΑ στο χαμηλό συντελεστή 6% στα βασικά αγαθά,
  •  Πλαφόν στην λιανική του ρεύματος.

Παράλληλα, είναι αναγκαίο να υπάρξει σοβαρός έλεγχος σε όλη την αλυσίδα της αγοράς καυσίμων στη χώρα για την πάταξη της αισχροκέρδειας, με την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

2 σχόλια στο άρθρο “ΠΑΣΟΚ Κοζάνης: «Όταν η τιμή της αμόλυβδης έχει φτάσει σχεδόν τα 2,50 ευρώ το fuel pass και το power pass θα εξανεμιστούν σε χρόνο μηδέν»

  1. Στέλιος Κ.Βολιωτης- Θεσσαλος

    - Edit

    Απαντήστε

    Πήρα αφορμή από το πόθεν έσχες!!!
    Δύο βουτυρομπεμπεδες της πολιτικής,δύο τυχάρπαστοι της πολιτικής που σώθηκαν και ζουν χάρη στην καταγωγή τους,θα σώσουν τον ελληνικό λαό!!
    Δύο πολιτικισκοι που συναγωνίζονται ,ποιος απ’ τους δυο θα ξεπεράσει πιο γρήγορα την περιουσία του ” Δήμου Σταρένιου”,του γέρο Λαδά του Καζαντζάκη ,θα ενδιαφερθούν για τους άνεργους Έλληνες που στοι-ι-βάζονται στ αζητητα της κοινωνίας,για τους εργάτες,αγρότες και αυτούς που παίρνουν σήμερα επίδομα για βενζινη,αύριο για τυρί και μεθαύριο για το….πόσες αναπνοές θα παίρνουν ημηρεσίως;
    Δύο πολιτικές καρικατούρες,ο ένας Εμμονικος κι ο έτερος θυμωμένος κ οργισμένος,ο ένας δερνοκοπηθηκε στη ζωή του για ν αποκτήσει 37 ακίνητα κι ο άλλος ο φραγκοπεταλωτής,ο Καρμίρης που ίδρωσε για ν αποκτήσει 19 ακινητα,ο άνθρωπος που έγινε αρχηγός της ένδοξης παράταξης του Πασοκ,αλλά παραμενει στην ευρωβουλή για να μη χάσει ο καρφοπενταριτης την ευρωβουλευτική αποζημίωση!!
    Κράμερ εναντιον Κράμερ, Καρμιρης εναντίον; Καρμίρη!!
    Ο ένας ο τρωγλοδυτης με τα ασωτα ακίνητα,έφτιαξε χαρτιά ο σπαγγοραμμενος, ως νέος αγρότης και όψιμος ξαδελφος του Μαρίνου Αντυπα , φτιαξε και συ καρμιρακο αρχηγε,του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ,φτιάξε χαρτιά ,ως κολιγος του θεσσαλικού κάμπου,για το δικό σου επιδοματάκι!
    Και του χρόνου,που θα εορταστει η εορτή στο Κιλελέρ,κοντά στην πόλη μου,να παρευρεθείτε κι οι δυο σας!!!
    Κιλελερ- Βόλος …ενός Μεγάλου Αναστεναγμού…Δρόμος!
    Τι σχέση έχετε εσείς βρε τζαμποπαιχιδάκια με ηγέτες της Δεξιάς και με τον ΑΝΔΕΑ,αντίστοιχα;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.