Πώς το τακτικό σεξ μπορεί να δυναμώσει μια σχέση



Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται το τακτικό σεξ μόνο ως μια αναπαραγωγική διαδικασία και πολύ λίγοι ως κάτι που μπορεί να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν πιο υγιείς δεσμούς. Αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι οι τρόποι με τους οποίους το σεξ μπορεί να ενισχύσει τη σχέση τους, καθώς μπορεί πράγματι να συμβάλει στη δημιουργία μιας πιο ευτυχισμένης σχέσης. Παρακάτω θα εξετάσουμε μερικούς τρόπους με τους οποίους το τακτικό σεξ μπορεί να δυναμώσει μια σχέση.

Ευτυχία και χαλάρωση

Η ωκυτοκίνη είναι μια ορμόνη που ο εγκέφαλός σας παράγει μετά τον οργασμό και είναι υπεύθυνη για ένα όμορφο αποτέλεσμα στις ερωτικές σχέσεις. Όλοι θέλουν έναν χαρούμενο και χαλαρό σύντροφο. Η χαρά έρχεται με το να είστε με έναν πιο ευτυχισμένο σύντροφο και αυτό μπορεί να κάνει τη σχέση να ευδοκιμήσει. 

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το σεξ δεν δημιουργεί από μόνο του την ευτυχία. Το αναγκαστικό σεξ είναι πιθανό να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και μπορεί να κάνει έναν σύντροφο δυστυχισμένο. Ως εκ τούτου, είναι πρωταρχικής σημασίας για τα ζευγάρια να δημιουργήσουν υγιή περιβάλλοντα ώστε να απολαμβάνουν και οι δύο το σεξ. 

Ανακουφίζει από το στρες

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη από στρεσογόνες καταστάσεις, είτε προέρχονται από ένα αγχωτικό εργασιακό περιβάλλον, είτε από άγρυπνες νύχτες, είτε από οικονομικά ζητήματα. Το στρες μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη λίμπιντο. Το τακτικό σεξ μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το στρες σας και τελικά να σας κάνει να θέλετε να κάνετε περισσότερο σεξ.

Κατά τη διάρκεια του σεξ, ένα άτομο εισπνέει βαθιά στο σώμα και εκπνέει αέρα. Η τεχνική της βαθιάς αναπνοής είναι αυτή που βοηθά να απαλλαγείτε από το στρες, βοηθώντας το σώμα να απελευθερώσει την ένταση που είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία στρες στο σώμα σας.

Διατηρεί τους συντρόφους ελκυστικούς

Έχετε σκεφτεί ποτέ το σεξ ως μια σωματική δραστηριότητα όπως η άσκηση; Το σεξ είναι παρόμοιο με το τζόκινγκ, το γρήγορο περπάτημα ή το ανεβοκατέβασμα μιας σκάλας. Η έρευνα δείχνει ότι το σεξ είναι παρόμοιο με τις προπονήσεις μέτριας έντασης και μπορεί να βοηθήσει να τονωθείτε μυϊκά και να διατηρήσετε ένα ιδανικό βάρος.

Το τακτικό σεξ έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία, καθώς σας βοηθά να αποφύγετε χρόνιες ασθένειες (π.χ. καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη ή καρκίνο) και βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου σας βοηθώντας σας να σκεφτείτε πιο καθαρά και να συγκεντρωθείτε περισσότερο.

Αύξηση της δέσμευσης

Το σεξ σε μια μονογαμική σχέση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του επιπέδου δέσμευσης. Μια αφοσιωμένη σχέση δημιουργεί εμπιστοσύνη και ωθεί τα ζευγάρια να παραμείνουν πιστά ο ένας στον άλλον. Ένας τρόπος για να καταλάβετε εάν ο σύντροφός σας κάνει σεξ με άλλα άτομα είναι να παρατηρήσετε πώς ανταποκρίνονται σε εσάς σεξουαλικά. 

Ένας σύντροφος που σας απατάει, ακόμα κι αν κάνει σεξ μαζί σας, μπορεί να μην το απολαμβάνει. Ένας πιστός σύντροφος, ωστόσο, σας ελκύει σεξουαλικά και είναι πιθανό να απολαμβάνει το σεξ μαζί σας. Η εμπιστοσύνη έρχεται όταν παρατηρείτε πώς συμπεριφέρεται ο σύζυγός σας απέναντί ​​σας σεξουαλικά, και αυτό είναι που βοηθά στη δημιουργία δεσμευμένων σχέσεων.

Το σεξ θεωρείται αναγκαιότητα σε κάθε σχέση. Θα πρέπει να διατηρείτε ένα για να απογειώσετε τις σχέσεις σας. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να πάρετε το Viagra, ώστε να μην παραπαίετε.

Συμπερασματικά

Το τακτικό σεξ παίζει κρίσιμο ρόλο στη δημιουργία υγιών σχέσεων και μπορεί να βοηθήσει στην ανατροπή των αποτυχημένων σχέσεων. Πράγματα όπως η οικοδόμηση εμπιστοσύνης, η βοήθεια στη χαλάρωση, η δημιουργία ευτυχίας και η διατήρηση της ελκυστικότητας των συντρόφων μπορούν να κάνουν τη σχέση σας να διαρκέσει περισσότερο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.