Τέλος στα αυτοκίνητα με βενζίνη και ντίζελ στην Ευρώπη – Μόνο ηλεκτρικά ΙΧ από το 2035



Μια ιστορική απόφαση έλαβε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βάζοντας τέλος στους κινητήρες ντίζελ και βενζίνης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνεδρίαση που έγινε στο Στρασβούργο της Γαλλίας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαιτήθηκε από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 100% μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας (2035). Ουσιαστικά πρόκειται για μια απόφαση που προφανώς απαγορεύει την πώληση στην ΕΕ των 27 χωρών μελών νέων αυτοκινήτων που κινούνται με βενζίνη, ντίζελ ή υβριδικό σύστημα κίνησης, δηλαδή τα οχήματα που κινούνται με ορυκτά καύσιμα.

Όπως διαβάζουμε στο newsit.gr, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, 339 τάχθηκαν υπέρ της πρότασης και 249 κατά, ενώ οι αποχές έφτασαν τις 24.

Οι προσπάθειες ορισμένων βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αποδυναμώσουν τον στόχο για μείωση του CO2 σε 90% έως το 2035 απορρίφθηκαν.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τέλος στα αυτοκίνητα με βενζίνη και ντίζελ στην Ευρώπη – Μόνο ηλεκτρικά ΙΧ από το 2035

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.