Πανελλαδικές 2022: Ιστορία, Φυσική, Οικονομία – Σχολιασμός θεμάτων και λύσεις από τα Φροντιστήρια εν τάξη



Ιστορία Ανθρωπιστικών Σπουδών

 Τα θέματα του μαθήματος της Ιστορίας χαρακτηρίζονται από σαφήνεια. Η άσκηση κλειστού τύπου της Ομάδας Α΄  προϋποθέτει ουσιαστική κατανόηση των ενοτήτων, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερα προσκόμματα και οι ορισμοί που ζητήθηκαν ήταν συγκεκριμένοι ιστορικοί όροι, με τους οποίους οι μαθητές είναι εξοικειωμένοι. Στις ερωτήσεις ανάπτυξης της Ομάδας Α΄ οι μαθητές κλήθηκαν να ανακαλέσουν τις γνώσεις τους από το δεύτερο και τρίτο κεφάλαιο, οι οποίες διατυπώθηκαν με ακρίβεια και σαφήνεια. Οι ασκήσεις της Ομάδας Β´ – εξετάζουν το τρίτο και τέταρτο κεφάλαιο της ύλης – απαιτούσαν κριτική σκέψη, συνδυασμό ιστορικών γνώσεων και πληροφοριών από τα παραθέματα, αλλά δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία. Ωστόσο, απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους μαθητές και προϋποθέτουν καλή εμπέδωση της ύλης. 

Σχολιασμός θεμάτων: 

Θέματα – Απαντήσεις: 

https://www.en-taksi.gr/frontistiria/panelladikes2022/

Φυσική Θετικών Σπουδών/ Σπουδών Υγείας

Τα θέματα Φυσικής, στα οποία εξετάζονται σήμερα οι μαθητές, καλύπτουν μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης. Πιθανόν οι μαθητές να αντιμετωπίσουν προβλήματα στη διαχείριση του χρόνου λόγω του όγκου των ζητούμενων. Τα θέματα παρουσιάζονται να είναι μάλλον απαιτητικά και απευθύνονται σε μαθητές, που προετοιμάστηκαν με μεθοδικότητα και προγραμματισμένη μελέτη. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις αριθμητικές πράξεις. 

Σχολιασμός θεμάτων: 

Θέματα – Απαντήσεις: 

https://www.en-taksi.gr/frontistiria/panelladikes2022/

Οικονομία Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής 

Σήμερα, τα θέματα στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και κάλυπταν όλο το εύρος της ύλης. Απαιτούσαν πολύ καλή γνώση και κατανόηση της θεωρίας και της μεθοδολογίας των ασκήσεων και συγκριτικά με τα περσινά θέματα ήταν μεγαλύτερης δυσκολίας. Το Θέμα Α κάλυπτε το σύνολο της ύλης, με το κεφάλαιο 10 να εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Α3 ερώτημα, ενώ στο Θέμα Β αναλύονταν τα είδη ανεργίας του πρωτοεμφανιζόμενου για φέτος κεφαλαίου 9. Το Θέμα Γ αφορούσε γνωστή άσκηση του κεφαλαίου 1, με το ερώτημα Γ5 να συνδυάζει και το κεφάλαιο 9 όπου απαιτούνταν καλή γνώση και κατανόηση των φάσεων ενός οικονομικού κύκλου. Προσοχή απαιτούσε η εύρεση των συναρτήσεων ζήτησης και προσφοράς του ερωτήματος Δ1, που ήταν προαπαιτούμενο για τα επόμενα ερωτήματα του Θέματος Δ. Το τέταρτο θέμα ήταν ένα συνδυαστικό θέμα από τα κεφάλαια 2, 4 και 5 της ύλης. Το ερώτημα Δ3, επίσης θα μπορούσε να προβληματίσει τους υποψήφιους. Το υπόλοιπο Θέμα Δ περιείχε γνωστά ερωτήματα τα οποία εμφανίζονταν και σε προηγούμενα Θέματα των Πανελληνίων. 

Σχολιασμός θεμάτων: 

Θέματα – Απαντήσεις: 

https://www.en-taksi.gr/frontistiria/panelladikes2022/

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.