Χρόνια Πολλά Κωνσταντινούπολη – Άρθρο του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου



Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου:

Την Τετάρτη στις 11 Μαΐου είχε γενέθλια η Κωνσταντινούπολη, επειδή στις 11 Μαΐου του 330 έγιναν τα εγκαίνιά της από τον Μέγα Κωνσταντίνο. Την Κωνσταντινούπολη ο Μέγας Κωνσταντίνος την αφιέρωσε στην Παναγία. Γι’ αυτό και η Παναγία, αφού είναι η δικιά της Πόλη, πολλές φορές την έσωσε από τους εχθρούς της.

Η Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε ως η πρωτεύουσα της ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με τον Μέγα Κωνσταντίνο. Σιγά σιγά όμως μετουσιώθηκε και έγινε ουσιαστικά Ελληνική Αυτοκρατορία. Με πίστη την Ορθόδοξη Χριστιανική, με γλώσσα την ελληνική, με πολιτισμό ελληνικό, με παιδεία ελληνική, στην πραγματικότητα κατέληξε να είναι Ελληνική Αυτοκρατορία. Γιατί, όσους έχουν καταγωγή ελληνική και βάρβαρα ήθη θα τους θεωρήσουμε Έλληνες ;

Αυτή λοιπόν η Ελληνική Αυτοκρατορία δεν καταστράφηκε ουσιαστικά στις 29 Μαΐου 1453 από τους Τούρκους.

Καταστράφηκε ουσιαστικά στις 13 Απριλίου του 1204 από τους Σταυροφόρους, επειδή από εκεί και μετά φυτοζωούσε. Οι Τούρκοι έδωσαν απλώς την χαριστική βολή.

Όλοι οι λαοί όταν απελευθερώθηκαν από την σκλαβιά τους, είτε απελευθέρωσαν όλο το κράτος τους είτε όχι, την πρωτεύουσα που είχαν την απελευθέρωσαν. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο Ελληνισμός που ενώ απελευθέρωσε ένα μέρος της αυτοκρατορίας του από την σκλαβιά των Τούρκων, ακόμα δεν έχει απελευθερώσει την πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας του, την Κωνσταντινούπολη.

Ο άγιος Παΐσιος συχνά έλεγε ότι θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη και σύντομα μάλιστα. Έλεγε λοιπόν ότι θα επιτεθεί η Τουρκία στην Ελλάδα, ότι θα πάρει μερικά νησιά για 3 μέρες και μετά θα την κτυπήσει η Ρωσία. Το ΝΑΤΟ θα σπεύσει σε βοήθεια της Τουρκίας και θα γίνει ένας μεγάλος πόλεμος με αναρίθμητους νεκρούς. Αλλοίμονο σε όσους πάρουν μέρος στον πόλεμο αυτό. Η Ελλάδα ευτυχώς θα είναι φτωχή και δεν θα πάρει μέρος στον πόλεμο. Από τον πόλεμο αυτό θα εξαφανιστεί η Τουρκία από τον χάρτη. Χαρακτηριστικά έλεγε «οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους».

Δεν θα νικάει κανείς στον πόλεμο και κάπου θα σταματήσουν. Έλεγε ο μακαριστός γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός τότε είναι που θα πληρώσουν οι απόγονοι των Σταυροφόρων δηλαδή το ΝΑΤΟ, για τα εγκλήματα που έκαναν στην Κωνσταντινούπολη το 1204. Την Κωνσταντινούπολη δεν θα ξέρουν τι να την κάνουν και θα μας την χαρίσουν. Έλεγε ο άγιος Παΐσιος δεν θα μας δώσουν και τα άλλα μέρη όπως Πόντο, παράλια Μικράς Ασίας, αλλά θα είναι τόσο χαλαρά που θα είναι σαν δικά μας.

Λέει συχνά στο διαδίκτυο ο Καθηγητής Γεωπολιτικής κ. Γεώργιος Φίλης ότι δεν συμφέρει στην Ελλάδα να πηγαίνει τόσο φανερά κόντρα στην Ρωσία. Γιατί σε ένα πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας, που αυτός τον βλέπει να πλησιάζει, η Ρωσία είναι που θα μας υποστηρίξει και όχι το ΝΑΤΟ. Διευκρίνισε μάλιστα ότι το ΝΑΤΟ σε ενδεχόμενο πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας απλώς θα μας αφήσει να πολεμάμε μέχρι κάπου να ισορροπήσουμε, για παράδειγμα να φτάσουν οι Τούρκοι μέχρι την Καβάλα και μετά θα μας καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ένας ηλικιωμένος πατριώτης που τον έλεγαν κυρ Κώστα επειδή άκουσε ότι ο άγιος Παΐσιος είπε ότι θα πάρουμε την Πόλη πήγε στο κελάκι του στο Άγιο Όρος να το επιβεβαιώσει. Του λέει ο άγιος : «Εμείς για άλλη Πόλη πρέπει να ετοιμαζόμαστε κυρ Κώστα ! ». Πράγματι πέθανε πρώτα ο κυρ Κώστας και ύστερα από λίγο ο άγιος Παΐσιος (1994).

Το 2000 επί Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου ο Πάπας κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα ζήτησε συγγνώμη για τις Σταυροφορίες και για την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους το 1204. Ναι αλλά τι σημαίνει συγγνώμη ; Σημαίνει όσο μπορώ να επανορθώνω το κακό που έκανα. Θυμάστε στο Ευαγγέλιο τον αρχιτελώνη Ζακχαίο τι έκανε όταν μετανόησε ; Ότι έκλεψε το επέστρεψε τετραπλάσιο. Αυτό σημαίνει συγγνώμη.

Τα σημεία των καιρών δείχνουν ότι ίσως να είναι η δική μας η γενιά που θα ψάλλει πρώτη μετά από 600 χρόνια μέσα στον Ναό της του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη : «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια, Ως λυτρωθείσα των δεινών ευχαριστήρια, Αναγράφω σοι η Πόλις σου, Θεοτόκε. Αλλ’ ως έχουσα το κράτος απροσμάχητον, Εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον. Ίνα κράζω σοι, Χαίρε, Νύμφη Ανύμφευτε ». Αμήν.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Χρόνια Πολλά Κωνσταντινούπολη – Άρθρο του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

  1. Αληθώς Ανέστη!Σ.Κ

    - Edit

    Απαντήστε

    Πάντως η Αγία Σοφία έγινε τζαμί χωρίς να το προφητέψει κανένας,το προφήτεψε ο Ερντογάν!!
    Μήπως προφήτεψε και τίποτα άλλο;και βρεθούμε κάτω απ’ τ Αυλάκι με τους άχρηστους επιτελικούς,που μας κυβερνάνε;
    Για να δούμε!!!
    Χωρίς Αμήν!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.