Νέα spin off του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μαζί με την εταιρεία NewCo Α.Ε. με αντικείμενο τεχνολογίες Blockchain για τον τομέα της ενέργειας



Η εταιρεία NewCo Α.Ε. ανακοινώνει τη συμμετοχή της ως ιδρυτικό Μέλος και βασικό μέτοχο στον τεχνοβλαστό (spin-off) Ιndusty4Energy του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ). 

Ο σκοπός του τεχνοβλαστού είναι η αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και γνώσης του Πανεπιστημίου στη σύζευξη των τεχνολογιών ενέργειας και BlockChain στο πλαίσιο του Industry 4.0.

Η Ιndusty4Energy θα προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες για την υποστήριξη και ανάπτυξη του τομέα της ενέργειας. Η αρχική γραμμή προϊόντων περιλαμβάνει:

  • Πιστοποιητικά BlockChain με εφαρμογή στον ενεργειακό κλάδο
  • Αξιοποίηση tokenization σε συναλλαγές CO2 και παραγόμενου υδρογόνου 
  • Παρακολούθηση CO2 από το διάστημα

Με τη συνεργασία αυτή η NewCo επιδιώκει να διευρύνει την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας που διαθέτει στον τομέα BlockChain και στον αναπτυσσόμενο τομέα της ενέργειας. Ο στόχος αυτός  εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί καλύτερα μέσω της εφαρμογής της συσσωρευμένης ερευνητικής γνώσης του Πανεπιστημίου αλλά και της αποτελεσματικής επιχειρηματικής τοποθέτησης στα δεδομένα της συγκυρίας – ενεργειακή και περιβαλλοντολογική κρίση. 

Οι τεχνοβλαστοί είναι εταιρείες που συστήνονται για την εμπορική εκμετάλλευση της πνευματικής ιδιοκτησίας που παράγεται εντός των Πανεπιστημίων ή ερευνητικών φορέων με συμμετοχή των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας (καθηγητών, ερευνητών, φοιτητών) που συνεισέφεραν στην δημιουργία της πνευματικής αυτής ιδιοκτησίας. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.