7 τρόποι με τους οποίους η κινητή τεχνολογία αλλάζει τις επιχειρήσεις



Η τεχνολογία των κινητών φαίνεται να γνωρίζει τεράστια άνοδο, με το mobile commerce να αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δυνατότητες για την εξέλιξή της. Οι τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία φορητών συσκευών συμβάλει στη βελτίωση της επιχείρησής σας είναι πλέον πολλοί, ειδικά από τη στιγμή που στην παλάμη του χεριού μας κρύβεται πια ένας μαγικός κόσμος, ικανός να ανοίξει νέους ορίζοντες μπροστά μας απλώς με το πάτημα ενός κουμπιού. Το όνομά του; Κινητό τηλέφωνο!

Από την προσέλκυση νέου κοινού σε επιχειρήσεις ηλεκτρονικών αγορών, όπως η Amazon, έως τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών για καλύτερες υπηρεσίες και από τη διασκέδαση σε διαδικτυακές πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών, όπως το PokerStars Casino, τα smartphones έχουν αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο. Αρχικά, μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της απήχησης του κοινού για διαδικτυακές αγορές.

Οι σημερινοί καταναλωτές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις κινητές συσκευές τους και πραγματοποιούν τις αγορές τους μέσω διαδικτύου περισσότερο από ποτέ. Έτσι, οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να ετοιμάσουν τις ιστοσελίδες τους για χρήστες κινητών ή ακόμη να αναπτύξουν τη δική τους εφαρμογή για κινητά.

Η κινητή τεχνολογία παρέχει επίσης γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες. Το σχετικό λογισμικό σάς επιτρέπει να βλέπετε τι συμβαίνει στην επιχείρησή σας ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε πόσα άτομα βρίσκονται στον ιστότοπό σας, τι αναζητούν και πολλά άλλα. Όλα αυτά τα δεδομένα θα σας βοηθήσουν να λάβετε καλύτερες αποφάσεις σχετικά με τον ιδανικό τρόπο διάθεσης των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας στην αγορά.

Σε παρόμοια περίπτωση, τομείς όπως η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών γιορτάζουν εδώ και καιρό το πώς η τεχνολογία έχει βοηθήσει στη βελτίωση των παιχνιδιών για κινητά. Ενώ οι προγραμματιστές έχουν φτιάξει παιχνίδια που είναι καλοσχεδιασμένα και εύκολα στην πλοήγηση σε κινητά, άλλες εταιρείες αποφάσισαν να δημιουργήσουν εκδόσεις των διαδικτυακών παιχνιδιών τους για κινητά ή να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές προκειμένου να απαντούν αυτοματοποιημένα σε ερωτήματα πελατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είτε οι πελάτες θέλουν να κατεβάσουν το «Temple Run» ή να ολοκληρώσουν επίπεδα στο «Candy Crush», η πιο πρόσφατη και σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμπειρίας παιχνιδιού.

Τέταρτον, με την εφαρμογή της στην εργασία σας, μπορείτε εύκολα να διασφαλίσετε ότι όλοι ακολουθούν την ίδια γραμμή και εργάζονται για τους ίδιους στόχους, ώστε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα. Επίσης, μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τους πελάτες σας, αλλά και να τους βοηθήσετε να έχουν μια καλύτερη εμπειρία χρήστη. Η δημιουργία μιας εφαρμογής για την εταιρεία σας και η εύκολη πρόσβαση στον ιστότοπό σας, διευκολύνει τους πελάτες να συνδεθούν με την επωνυμία σας και να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Με δεδομένο ότι η επικοινωνία είναι πάντα το κλειδί κάθε επιτυχημένου επιχειρηματικού μοντέλου, η εν λόγω τεχνολογία σάς επιτρέπει να κάνετε περισσότερα σε λιγότερο χρόνο και από οπουδήποτε. Είτε βρίσκεστε σε αεροπλάνο, γραφείο ή στην ουρά για καφέ, μπορείτε να συνεχίσετε να λαμβάνετε απαντήσεις από συναδέλφους και πελάτες και να απαντάτε σε ερωτήσεις με ένα κλικ. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο μπορείτε να προχωρήσετε τη δουλειά σας πιο γρήγορα, αλλά μπορείτε επίσης να τους βοηθήσετε να κάνουν το ίδιο.

Τέλος, το mobile commerce ευνοεί όχι μόνο την επικοινωνία με τους πελάτες τους, αλλά και με τους υπαλλήλους τής ίδιας της επιχείρησης. Τα τελευταία χρόνια η εξ αποστάσεως εργασία αυξήθηκε ραγδαία και πολλές εταιρείες έπρεπε να προσαρμοστούν σε νέους τρόπους εργασίας. Πολλοί εργαζόμενοι μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους για να κάνουν τη δουλειά τους εν κινήσει ή όταν εργάζονται από το σπίτι.

Ως συμπέρασμα, ο αντίκτυπος της κινητής τεχνολογίας στις επιχειρήσεις είναι τεράστιος. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, 53,58 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτουν πλέον smartphone. Επιπλέον, οι χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο περνούν περίπου τέσσερις ώρες την ημέρα στα τηλέφωνά τους.

Τι σημαίνει αυτό για την επιχείρησή σας; Εάν δεν έχετε εφαρμογή ή ιστοσελίδα φιλική προς κινητά, χάνετε πολλούς πελάτες που χρησιμοποιούν τα smartphone τους για να αναζητήσουν προϊόντα και υπηρεσίες. Επιπλέον, η τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας έχει διευκολύνει τους χρήστες να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια Android ή iOS με το πάτημα ενός κουμπιού. Είτε περιμένετε το μετρό είτε στο μεσημεριανό σας διάλειμμα, η τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας σάς επιτρέπει να απολαύσετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια οπουδήποτε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.