1ο Δημ. Σχολ. Σιάτιστας: Το ραδιοφωνικό μήνυμα των παιδιών «Ταξιδεύοντας 100 χρόνια πριν, στη Μικρασιατική καταστροφή»



Το φετινό θέμα του μαθητικού διαγωνισμού «Καν΄ το ν΄ ακουστεί» που διοργανώνει το European School Radio είχε τον γενικό τίτλο «Ταξιδεύοντας».

Οι διοργανωτές, έπειτα από μια περίοδο στέρησης της ελευθερίας, θέλησαν να δώσουν την καλλιτεχνική ελευθερία σε κάθε δημιουργό να εκφράσει την έννοια ταξίδι ανάλογα με τα βιώματα, τα όνειρα ή τη φαντασία του.

Το ταξίδι των μαθητών και μαθητριών της Β΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας και του δασκάλου τους, Μιχάλη Δούβλου, είχε πινελιές ιστορίας. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, τα παιδιά ταξίδεψαν νοερά στα γεγονότα του 1922.

Μέσω αυτού, δημιούργησαν ένα ραδιοφωνικό μήνυμα ενός λεπτού και 30 δευτερολέπτων, σύμφωνα με τους κανονισμούς του διαγωνισμού.

Προσπάθησαν να αντιληφθούν την κυριολεκτική και τη συμβολική διάσταση του ταξιδιού, να κάνουν ένα ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία, να μεταβούν στο άγνωστο, να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους, να συνεργαστούν και να δουν γι΄ άλλη μια φορά την τέχνη του ραδιοφώνου.

Ευχαριστούμε το European School Radio για τις ευκαιρίες που δίνει στους μαθητές μας.

Ακούστε το ραδιοφωνικό μήνυμα των παιδιών:

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.