Το ζήτημα της περιβαλλοντικής προστασίας στους καταρράκτες του οικισμού Λάβας Σερβίων στη Βουλή από την «Ελληνική Λύση»



Των:             Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης

                    Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:        Τον κ. Υπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας                   

ΘΕΜΑ:    «Περιβαλλοντική προστασία στους καταρράκτες του οικισμού Λάβας Σερβίων της Κοζάνης»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους των Σερβίων της Κοζάνης, σε σκουπιδότοπο έχουν μετατραπεί οι καταρράκτες του οικισμού της Λάβας. Όπως μας μετέφεραν οι ως άνω πρόκειται για ένα πανέμορφο μέρος, ένα ρέμα με καταρράκτες τα νερά των οποίων  καταλήγουν στη λίμνη του Πολυφύτου. Καταγγέλλουν οι ως άνω ότι κατά μήκος του ρέματος υπάρχουν αρκετά σκουπίδια, που πιθανόν πολλά από αυτά να είναι και τοξικά, καθώς τα αποθέτουν κάποιοι ασυνείδητοι, χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες στο περιβάλλον. Μας τόνισαν οι ως άνω ότι την τοποθεσία αυτή επισκέπτονται κάτοικοι της γύρω περιοχής οι οποίοι εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για την αδιαφορία και  εγκατάλειψη της συγκεκριμένης τοποθεσίας. Ζητούν οι ως άνω να μεσολαβήσουμε, ώστε να υπάρξει περιβαλλοντική προστασία στους καταρράκτες του οικισμού Λάβας Σερβίων και κατά επέκταση στη λίμνη του Πολυφύτου. 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

Προτίθεσθε να ενεργήσετε αρμοδίως, κατά το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί, ώστε να υπάρξει περιβαλλοντική προστασία στους καταρράκτες του οικισμού Λάβας Σερβίων της Κοζάνης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας;

Ο ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.