Καιρός: Κακοκαιρία express Κυριακή και Μεγάλη Δευτέρα και μετά… καλοκαίρι – Η πρόγνωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα



Χαλάει ο καιρός την Κυριακή των Βαΐων με λασποβροχές στις κεντρικές και νότιες περιοχές, χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας, ισχυρούς βοριάδες στο βόρειο Αιγαίο, νοτιοανατολικούς ανέμους στα νότια, 7 με 8 μποφόρ και σοβαρή υποχώρηση της θερμοκρασίας.

Ο «χειμωνιάτικος» καιρός θα φανεί κυρίως την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη με τον υδράργυρο να πέφτει 8 με 10 βαθμούς σε σχέση με τις χθεσινές θερμοκρασίες, ωστόσο μετά… καλοκαιριάζει.

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Η κακοκαιρία αυτή θα συνεχιστεί και την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη με κύριο χαρακτηριστικό της, σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, “τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις βροχές και τα χιόνια στα ορεινά και με και ημιορεινά, από τα 800 m και πάνω στην κεντρική και βόρεια χώρα. Αλλά από την Μεγάλη Τετάρτη και μετά τα πράγματα βελτιώνονται, η θερμοκρασία θα ανέβει την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή, ενώ μέχρι ενώ με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία που έχουμε και το μεγάλο Σάββατο αλλά και Κυριακή του Πάσχα θα έχουν ανοιξιάτικο προφίλ με ηλιόλουστο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας και θα έχουμε μόνο στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα κάποιες σποραδικές ανοιξιάτικες μπόρες”.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Και η ΕΜΥ σε έκτακτο δελτίο ανέφερε πως κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που μπορεί να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας, όπως και η πτώση της θερμοκρασίας κατά 8 με 10 βαθμούς Κελσίου!

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά σε κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, Μακεδονία και Θράκη. Στην Αττική τα φαινόμενα αναμένεται να “χτυπήσουν” το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα φαινόμενα το βράδυ θα επεκταθούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Τη Δευτέρα βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα νησιά του Ιονίου, εκτός της Κέρκυρας αλλά και στην Πελοπόννησο.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, newsit.gr

3 σχόλια στο άρθρο “Καιρός: Κακοκαιρία express Κυριακή και Μεγάλη Δευτέρα και μετά… καλοκαίρι – Η πρόγνωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα

  1. Στελιος Κ.Βολιώτης

    - Edit

    Απαντήστε

    Ευτυχως υπαρχει κι ο καιρος,ο μονος που απομεινε,ο μονος προσκυνητης στην αρχη και στην κορύφωση του Θείου Πάθους και ο ανθρωπος,ο χριστιανος;
    Θ αρχισει ο ανθρωπος,ο χριστιανος απ αυριο να αγοραζει λαμπαδες κολλημενες πανω σε τρακτερ,σε αεροπλανα( ραφάλ), πανω σε αράχνες ή σπάιντερμαν,πανω σε ειδωλα ηθοποιων,λαμπαδες με κολλημενες τις φωτο των : πεθερου ή πεθερας,αναλογα,ποιόν αγαπαμε ποιό πολύ,για να μην ελθει στο Πασχαλινο τραπεζι……
    Στου Βρονταδου της Χιου ετοιμαζεται ο ρουκετοπολεμος,πιο σκληρος κι απ τον Ουκρανοπολεμο,πολεμος και οι δυο αντιμαχομενες πλευρες των βαπτισμενων χριστιανων,σημαδευουν το Καμπαναριο και τα Άγια των Αγιων του Ναού,στην Κερκυρα βιαζονται και θα πουν το ” Χριστος Ανεστη” πρωι του Σαββατου…για να αρχισουν να πετάνε κανάτια και κιούπια,τε μέγεθος,αναλογα με το μπόι χριστιανου ανθρώπου,σαν τάμα σε Εκκλησιά,το Μεγαλοβδομαδο βογγάνε τα ουζερί στην πατριδα μου τον Βόλο,αλλα ,,οταν περναει ο επιτάφιος απ την παραλία,σηκωνόμαστε ολοι οι χριστιανοι,ευλαβικα με ευλάβεια του ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ,για να σταυρωκοπηθουμε και με το περασμα του Επιταφίου να παραγγειλουμε ,πιο νοστιμα θαλασσινά…
    Πάσχα εμπόριο,πασχα Χριστεμποριο!!
    Ευτυχως υπαρχει το Θείο Δράμα και ανοιγει τις δουλειες και ανοιγει την όρεξη με νηστισιμα!!
    Ειρησθω εν παρόδω….οταν πας να προσκυνησεις στη Μυτιληνη τους Καινοφανεις Αγίους( 1961) ,ΝΙΚΟΛΑΟ,ΕΙΡΗΝΗ και ΡΑΦΑΗΛ,στο πλησιεστερο ταβερνακι προσφερουν ,ΛΙΒΑΝΟ,ΧΡΥΣΟ και ΣΜΥΡΝΑ,ως επιδόρπιο,αλλα τα πληρωνεις και δεν ειναι ΔΩΡΑ!!
    Ανεβαινεις τη μεγαλη ανηφορα για να πας προσκυνητης στη ΧΑΡΗ ΤΗΣ,στην ΤΗΝΟ και καθ’ οδον,ολα τα καταστηματα ζαχαροπλαστικης και ειδων Προικός πουλανε …….θυμιαμα,εικονες και λαμπαδες….σε ερευνα ο υπαλληλος απο πανω μεχρι κατω και αγοραζεις ΛΑΜΠΑΔΑ,ίσα με το μπόι σου..
    Εορτες- εμπορια,ΠΑΣΧΑ- εμποριο!!
    Βρε χριστιανοι…και η Μεγαλη Εβδομαδα εμπόριο;
    Ψάλλει η Εκκλησια ,στεναζει και βοά,ψάλει γοερώς,το υπεροχο στιχηρό,απ τον 67:2 Ψαλμό” Αναστήτω ο Θεός και διεσκορπισθητωσαν οι εχθροί αυτου”….Αμ δε!!!!!
    Ουτε οι εχθροι δισσκορπιζονται ουτε η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ,μαλλον ο Λυπημενος και Σταυρωμενος Χριστός διασκορπίζεται και φευγει πιο πολυ απο κοντά μας,εμεις τον εγκαταλειπουμε,ομως και δε μας εγκαταλείπει Εκεινος!
    Ας τρεξουμε ολοι Μ.Δευτερα,να αγορασουμε λαμπάδες σ ολα τα χρωματα της υποκρισιας με φραουλίτσες,με αεροπλανάκια,με τζάμπο,ράμπο και σκελετούς ανθρωπων( κυκλοφορουν κι αυτες) ,ας κλεισουμε τραπεζια σε πλούσιες χασαποταβέρνες κι εγω να βρω ενα ουζερί,διπλα στον Αγιο Κωνσταντινο,στην ακρη της παραλιας του Βολου,για καταναλωση θαλασσινων,μιας και ξελιγωθηκα απ την εξαντλητική ΝΗΣΤΕΙΑ!!!!
    Και εσεις οι υπολοιποι χριστιανοι,ραψτε φορεσιές ανοιχτοχρωμες για να αντιφωνήσετε το” ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ” και εσεις εκκλησιαστικοι ,εσεις της Ιεραρχιας,φορεστε πενθιμες στολές και κυκλωστε τον Αγιο Επιτάφιο…και μη ξεχάσετε την ημερα της Λαμπρης,να λαμπροφορεθείτε,κυκλώνοντας πάλι το Αγιο Θυσιαστήριο,βγαλτε και κανενα κηρυγμα Αναστασιμο,για να κρατατε και τα Θέσφατα και βροντοφωνάξτε” Αναστητω ο Θεος και διεσκορπισθητωσαν οι εχθροι Αυτου..”
    Αμ δε!!!
    Το μονον που αλλαζει με το ” Χριστος Ανεστη” ειναι…οι λαμπαδες που λιώσαν και τα κανάτια τα Κερκυραικά που σπάσαν και τα κομματια τους….ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΘΗΚΑΝ στους δρομους,τους Κερκυραικούς!!!
    Πασχα- εμποριο,Πασχα- εμποροπανήγυρι,Πασχα- Χριστοπανήγυρι!!!!
    Ευτυχως αυριο ,οπως λενε οι ειδικοι θα βρεξει,και οι σταλες της βροχης θα ειναι τα ΔΑΚΡΥΑ,τα μόνα για ….ΕΚΕΙΝΟΝ;

  2. Στελιος Κ.Βολιώτης

    - Edit

    Απαντήστε

    Αυτα που ειρωνικα ανεφερα παραπανω για τις σχεσεις μας με γονεις και τα πεθερικα μας,δεν ειναι αποκυήματα φαντασία,αλλα ειναι η πραγματικοτητα!
    Πολλα Πασχαλινα τραπεζια στηνονται χρονια τωρα,πολλοι οι κλητοί σ αυτα,αλλα λιγοι οι εκλεκτοι για μας!!
    Πόσες φορες,δεν καθομαστε στο ιδιο Πασχαλινο τραπεζι,διπλα- δίπλα ,ανθρωποι που 364 ημερες του χρονου δεν εχουμε επαφες μεταξυ μας,δεν ανταλλασουμε,”ανθρώπινη”,καλημερα,αλλα την ημερα της Λαμπρης ολοι μαζεμενοι,γιατί;γιατι το επιτάσσει το εθιμο;Και απο πότε το Πασχα ανηκει στα ηθη και στα έθιμα;και στις λαικες παραδοσεις;
    Το Πασχα ειναι η Ζωη,ηθη κι εθιμα ειναι το ψησιμο του οβελια και το τσούγκρισμα των αυγών!!
    Και κατι αλλο,το ” Χριστος Ανεστη” ειναι ο κοσμος ολος,εαν ομως το λεμε απο συνηθεια,πώς θα επελθει η ” καλη Αλλοίωσις” της ψυχης των ανθρωπων και ολοκληρου του ανθρωπου,συμφωνα με τις Πατερικα γραφόμενα;εαν το λεμε παραδοσιακα,πώς θα αποτινάξουμε απο πανω μας τον παλιο άνθρωπο και τις σκουριές του;
    Απο πού αντλούμε το θάρρος ή καλυτερα το θράσος για να προετοιμάσουμε την δικια μας ανασταση και την αιώνια Ζωη,αφου,ούτε με το Χριστός Ανεστη,δε φροντίζουμε να αναστήσουμε ,την εδω Ζωή μας,διώχνοντας Πάθη και περισσή υποκρισία…
    40 ολοκληρες ημερες,αν λεμε απ το πρωι μεχρι το βραδυ” Χριστος Ανεστη”,υποκριτικά και εθιμικά και παραδοσιακα,ούτε ο Θεός μας ακούει,παρα μονον εμεις ακουμε τη φωνή μας!
    Η πορτα για τον Παραδεισο,δεν ανοιγει,ουτε με τα “δικα μου” γλυκανάλατα λόγια( τρομάρα μου),ουτε με κηρύγματα,παλι,γλυκαναλατα!!
    Τι χρειάζεται;” έλεος θέλω και ου θυσία….”
    Άλλο Έλεος,άλλο Θυσια,άλλο Πάσχα κι άλλο υποκρισία!!
    Μακαρι να ειμαι εγω ο λανθασμένος κι ο ολιγοπιστος και στο μεθαυριανό Πασχάλιο τραπεζι σας,ν’ απομείνουν μόνον τα κόκκαλα του αμνού και να περισσευει η αγάπη,μονον η αγάπη μεταξύ σας!!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.